IT

Kina skal surfe med Opera

Leif Hamnes
8. feb. 2010 - 10:33

Den kinesiske telekjempen Huawei, som , er en betydelig aktør også innen produksjon av mobiltelefoner og andre håndsett.

Ofte lanseres produktene under operatørens merkenavn, for eksempel Vodafone, en forretningsmodell også det norske markedet er introdusert for gjennom den såkalte Norsk billigtelefon .

Åpner Opera-døren i Kina

I en pressemelding i dag går det fram at norske Opera Softwares webbrowser Opera Mobile 10 skal preinstalleres i et vidt spekter av Huaweis håndholdte produkter.

Basert på Operas plattformuavhengige UI-rammeverk, gjør dette Huawei i stand til å tilby samme brukeropplevelse over hele produktspekteret – noe som er strategisk viktig når Kina nå offisielt har entret 3G-alderen, heter det videre.

– Gjennom å samarbeide med Huawei, er vi i stand til å trenge dypere inn i det kinesiske markedet og bringe nettet til flere mennesker, uttaler Operas ferske administrerende direktør, Lars Boilesen.

Skryter uhemmet

Sjef for Huaweis forskningsavdeling for håndsetteknologi, Jiang Huabing, håper introduksjonen av Opera-programvare vil føre til at flere kinesere blir å finne online.

Han roser det norske softwareselskapet opp i skyene.

– Vi trengte en browser som ligger foran kundenes forventninger, og som forutser deres mobile nettbehov. Opera er den browseren, uttaler Huabing.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.