IT

Kina-PC gjør Formel 1 raskere

Knut StrømKnut Strøm
28. des. 2007 - 07:29

Formel 1-teamet til AT&T Williams var blant er de første som har testet en ny serie arbeidsstasjoner fra PC-produsenten Lenovo.

Det skal også være ti år siden en PC-leverandør gikk i denne delen av markedet.

Nye arbeidsmåter

– De nye kraftige arbeidsstasjonene fra Lenovo vil forandre måten våre ingeniører og konstruktører arbeider på med konstruksjon og simuleringer for å lage vår neste racerbil, sier Alex Burns som leder konstruksjonstemaet hos Williams.

Levovo er også en av sponsorene for det engelske Formel 1-teamet. For en tid siden kjøpte som kjent kinesiske Lenovo IMBs PC-divisjon.

– Vi bruker datamaskiner fra Lenovo til å diagnostisere og trekke nye grenser for ytelsen til våre biler, sier Burns.

De nye arbeidsjernene ThinkStation S10 og D10 er myntet på brukere med høye krav til ytelse, som design, konstruksjon, teknikk, olje- og gassleting, automatisering og ikke minst til animasjonsindustrien.

Resirkulert plast

D10 bygger på to-kjerneprosessoren Quad-Core Intel Xeon 5400. Prosessoren er basert på 45-nanometer teknologi som nesten dobler tettheten av transistorer på brikken. Det gir betydelig høyere ytelse for samme energimengde.

S10 bygger på en-kjerneprosessoren Intel Core 2 Extreme og Nvidia-grafikk.

Lenovo rangerer høyt oppe på flere miljørangeringer, blant annet hos Greenpeace. De nye modellene tilfredsstiller energistandardene i Environmental Protection Agencys Energy Star 4.0. Energiforsyningen har en effektivitetsgrad på 80 prosent.

Halvparten av all plast er resirkulert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.