Romkapselen Shenzhou 6 på toppen av en Long March 2F rakett ble skutt opp fra basen i Gobi-ørkenen klokka 9 onsdag morgen, lokal tid. Dette er kinas andre bemannede romferd.
Taikonautene (kinesisk astronaut) Fei Junlong (41) og Nie Haisheng (40) før avreise onsdag 12. oktober.

Kina på romtur igjen

Astronautene er om bord i Shenzhou 6-kaselen, som ble sendt opp i bane rundt jorda med raketten Long March 2F natt til onsdag norsk tid.Farkosten er nå i en bane rundt jorda som varierer mellom 215 miles og 124 miles. En styringsrakett benyttes for å justere banen underveis.

Etter planen

Kameraer om bord i kapselen viser smilende og fornøyde taikonauter, begge tidligere jagerflypiloter.

Et solcellepanel er foldet ut og skal ifølge rapportene fungere etter planen.

Romfarkosten ble skutt opp fra en base i det nordlige ørkenområdet Jiuquan. Kapselen med de to astronautene Fei Junlong og Nie Haisheng skal etter planen lande i Indre Mongolia på mandag.

Ørkenlanding

Landingen er planlagt til samme sted Kinas første bemannede farkost landet for drøyt to år siden. Da kom astronaut Yang Liwei og Shenzhou 5 dalende ned fra himmelen i en fallskjerm etter 21 timer i rommet. Shenzhou 6 skal etter planen være i rommet i 119 timer.

Shenzhou 6 har gjennomgått 110 forbedringer i forhold til Shenzhou 5, ifølge Spaceflight Now.

Forskning

Astronautene skal tilbringe det meste av tiden i en større del av farkosten, orbital module, der de skal utføre flere vitenskapsforsøk, uten at disse er spesifisert nærmere.

I denne delen av romfartøyet har de også mat, soveposer og andre fasiliteter.