INDUSTRI

Kina med «hemmelig» kommisjon for å ta opp kampen med vesten

Den sentrale vitenskap og teknologikommisjon har fått i oppdrag å ta Kina ut av sin «passive» sidelinjeposisjon på teknologiutviklingsfronten.

Her viser en ansatt ved Shanghai Precision Measurement Semiconductor Technology frem en oppskalert silisiumbrikke på en produktmesse i sommer. Selskapet er kinesernes største brikkeprodusent. I Huaweis nyeste telefon, Mate 60 Pro, skal det kinesiske selskapet ha levert en prosessor som baserer seg på en syv nanometer-prosess. Det er samme prosessteknologi som Taiwan Semiconductor Manufacturing Company leverte til Apples iPhone i 2018.
Her viser en ansatt ved Shanghai Precision Measurement Semiconductor Technology frem en oppskalert silisiumbrikke på en produktmesse i sommer. Selskapet er kinesernes største brikkeprodusent. I Huaweis nyeste telefon, Mate 60 Pro, skal det kinesiske selskapet ha levert en prosessor som baserer seg på en syv nanometer-prosess. Det er samme prosessteknologi som Taiwan Semiconductor Manufacturing Company leverte til Apples iPhone i 2018. STAFF
4. sep. 2023 - 18:09
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.