Kina kaprer Telenor-topp

Kina kaprer Telenor-topp
MOBIL OG BREDBÅND: Berit Kjøll har tidligere ledet mobil- og bredbåndsarbeidet i Telenor og går nå over til den kinesiske infrastrukturspesialisten Huawei. Bilde: Scanpix

Den tidligere Telenor-toppen går inn i Huaweis ledergruppe, der hovedoppgaven blir å styrke det kinesiske selskapets posisjon i Norge.

De siste årene er hun nok mer kjent for korstoget mot Røkke da hun satt som Næringsdepartementets omstridte styrerepresentant i industrigiganten Aker.

Berit Kjøll trekker segStoraktør

Huawei er verdens nest største telekomselskap med drøyt 110 000 ansatte, virksomhet i mer enn 100 land og kontrakter med 45 av verdens 50 største telekomselskaper.

Den Røde FareI Norge har selskapet blant annet kontrakt om levering av Telenors og Netcoms nye mobilnett. Her i landet har konsernet rundt 180 medarbeidere.Mobilsjef

Berit Kjøll var divisjonsdirektør i Telenor, med ansvar for mobil, bredbånd og telefoni til det norske personmarkedet i fire år fra 2004.

Hun er utdannet ved Harvard og INSEAD.

Tidligere var hun direktør før Flytoget, Steen & Strøm og Tusenfryd.Besøkte hovedkontoret

– Etter å ha besøkt Huaweis hovedkontor og forskningssenter i Shenzhen ble jeg overbevist om at dette er selskapet å jobbe for, sier Berit Kjøll i en presemelding.

– Hun representerer en vesentlig styrking av lederteamet i Norge og blir helt sentral i vårt arbeid med å gjennomføre Huaweis ambisiøse vekststrategi i Norge, sier administrerende direktør Wang Shengniu i Huawei i Norge.

Huawei blir utfordrer i mobilmarkedetEkspert

Egenskapene han så etter var en erfaren norsk leder med bransjekunnskap, et bredt nettverk og ekspertise på markedsføring.

Kjøll begynner i stillingen nå.

Les mer om: