Kina kaprer Telenor-topp

MOBIL OG BREDBÅND: Berit Kjøll har tidligere ledet mobil- og bredbåndsarbeidet i Telenor og går nå over til den kinesiske infrastrukturspesialisten Huawei.
MOBIL OG BREDBÅND: Berit Kjøll har tidligere ledet mobil- og bredbåndsarbeidet i Telenor og går nå over til den kinesiske infrastrukturspesialisten Huawei. (Bilde: Scanpix)
  • IT

Den tidligere Telenor-toppen går inn i Huaweis ledergruppe, der hovedoppgaven blir å styrke det kinesiske selskapets posisjon i Norge.

De siste årene er hun nok mer kjent for korstoget mot Røkke da hun satt som Næringsdepartementets omstridte styrerepresentant i industrigiganten Aker.

Berit Kjøll trekker seg





Storaktør

Huawei er verdens nest største telekomselskap med drøyt 110 000 ansatte, virksomhet i mer enn 100 land og kontrakter med 45 av verdens 50 største telekomselskaper.

Den Røde Fare





I Norge har selskapet blant annet kontrakt om levering av Telenors og Netcoms nye mobilnett. Her i landet har konsernet rundt 180 medarbeidere.





Mobilsjef

Berit Kjøll var divisjonsdirektør i Telenor, med ansvar for mobil, bredbånd og telefoni til det norske personmarkedet i fire år fra 2004.

Hun er utdannet ved Harvard og INSEAD.

Tidligere var hun direktør før Flytoget, Steen & Strøm og Tusenfryd.





Besøkte hovedkontoret

– Etter å ha besøkt Huaweis hovedkontor og forskningssenter i Shenzhen ble jeg overbevist om at dette er selskapet å jobbe for, sier Berit Kjøll i en presemelding.

– Hun representerer en vesentlig styrking av lederteamet i Norge og blir helt sentral i vårt arbeid med å gjennomføre Huaweis ambisiøse vekststrategi i Norge, sier administrerende direktør Wang Shengniu i Huawei i Norge.

Huawei blir utfordrer i mobilmarkedet





Ekspert

Egenskapene han så etter var en erfaren norsk leder med bransjekunnskap, et bredt nettverk og ekspertise på markedsføring.

Kjøll begynner i stillingen nå.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå