FORSVAR

Kim inspiserer bombefly i Vladivostok

I følge med Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu inspiserte Nord-Koreas leder Kim Jong-un lørdag strategiske bombefly og et marinefartøy nær Vladivostok.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un og den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu inspiserer bombefly på en russisk militærbase.
Nord-Koreas leder Kim Jong-un og den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu inspiserer bombefly på en russisk militærbase. AP / NTB
16. sep. 2023 - 08:04

En smilende Kim ble tatt imot av Sjojgu på militærbasen Knevitsji, fem mil fra Vladivostok, der han fikk se bombefly av typen Tu-160, Tu-95 og Tu-22 som kan ta atomstridshoder.

Han fikk også se en av Russlands nyeste raketter, den hypersoniske Kinzjal, montert på et jagerfly av typen MiG-31.

Kim og Sjojgu reiste deretter til Vladivostok, der Kim ble vist et marinefartøy i den russiske stillehavsflåten.

Kims reise til det østlige Russland er i stor grad fokusert på våpen, og USA og Sør-Korea frykter at gjenopplivingen av vennskapet mellom Russland og Nord-Korea skal gi Kim tilgang på avanserte våpen og teknologi.

Mistanken er at Nord-Korea får avanserte våpen i bytte mot artilleriammunisjon som Russland har behov for i krigen mot Ukraina.

Finlands forsvarsminister Antti Häkkänen, forsvarsminister Bjørn Arild Gram og den svenske forsvarsministeren Pål Jonson på grensen mellom Finland, Norge og Sverige i forbindelse med Nato-øvelsen Nordic Response
Les også

Finland skal lagre militært utstyr i Norge

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.