Killingmo: – Vi er uenige i politiets vurderinger og mener anklagene er urettmessige

Tiltalen omhandler brudd på reglene om utarbeidelse av arbeidsplan, arbeidstidsbestemmelsene og overtidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven i perioden mai 2019 – september 2021.

Asfaltfresefirmaet med adresse i Nittedal mener at anklagene som politiet og Statens vegvesen har rettet mot dem, er urettmessige.
Asfaltfresefirmaet med adresse i Nittedal mener at anklagene som politiet og Statens vegvesen har rettet mot dem, er urettmessige. Foto: Killingmo
16. aug. 2023 - 09:32

I en e-post til Veier 24 sier dagig leder Andrè Killingmo i Killingmo Freseservice AS at utestengelsen som underentreprenør hos Statens vegvesen bygger på feil grunnlag.

– Vi ble den 15. august gjort kjent med at det er utferdiget et forelegg mot Killingmo Freseservice og tatt ut tiltale mot to i selskapets ledelse, som følge av politiets etterforskning etter anmeldelsen fra Statens Vegvesen i september 2021.

Les også: Krever at Killingmo Freseservice AS fjernes som underentreprenør fra alle asfaltkontrakter

– Tiltalen omhandler brudd på reglene om utarbeidelse av arbeidsplan, arbeidstidsbestemmelsene og overtidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven i perioden mai 2019 – september 2021. Politiet mener at Killingmo Freseservice og tillitsvalgte ikke har inngått gyldige avtaler om utvidet arbeidstid. Vi er uenige i politiets vurderinger, og kommer til å forsvare oss mot anklagene som vi mener er urettmessige, skiver Killingmo.

– Samtidig har Killingmo Freseservice blitt svartelistet hos Statens vegvesen som følge av tiltalen. Etter vår oppfatning bygger også dette på feil grunnlag, og vi har tatt kontakt med Statens vegvesen for å redegjøre for vårt syn og gjøre det som skal til for å oppheve svartelistingen.

– Vi vil nå gjennomgå saken med advokater, og har ingen ytterligere kommentarer, skriver Andre Killingmo til Veier 24.

Les også

MENING: - Ikke mer vei for pengene, nei

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.