NETTARKIV

Ketchup er skadelig

Det finnes ikke noe samordnet forskning på mat som tar inn bruken av ulike typer gjødning, innhøstingsmetoder, industriell prosess med varme- og kuldebehandling, tilsetningsstoffer, transport og for ikke å snakke om kontroll av kalori-, mineral- og vitamininnhold i sluttproduktet.

Årsaken til at blåbær og solbær er rike på essensielle stoffer er at de i Norge vokser i sine naturlige omgivelser. Det er også tilfelle med tomatene i middelhavsdietten.

Det er synd dersom det er riktig at Matforsk hevder at ketchup er godt for helsen, slik det strå i Teknisk Ukeblad nr. 35/01. Dessverre sitter det for mange “forskere med skylapper” som spil for spil, oppfinner hjulet på nytt.

Et godt eksempel på dette med skylapper er magesårproblematikken. Bakterien Helico-bacter pyroly ble oppdaget for rundt 100 år siden og har siden blitt gjenoppdaget flere ganger. I løpet av de siste fem-seks årene er den “oppdaget” ved to norske sykehus.

I mellomtiden har hundretusener over hele den vestlige verden måttet stri med alt fra sure oppstøt og magesår til ulidelige smerter og kreft i magen, mens medisinalindustrien og “legene” har skodd seg grovt,

Tor Steinar Andersen MNIF

Les mer om: