PRODUKSJON

Keramer reduserer slitasjen

TØFFE: Keramiske materialer er tøffe nok til å stå og jobbe i miljøer som dreper nesten alt annet. Nå lages de dessuten i store størrelser.
TØFFE: Keramiske materialer er tøffe nok til å stå og jobbe i miljøer som dreper nesten alt annet. Nå lages de dessuten i store størrelser. Bilde: FRIALIT
7. mars 2005 - 08:26

Glynwed/Friatec AG merker økt etterspørsel etter større slitedeler, særlig komponenter som kommer i kontakt med abrasive medier.

Særlig utsatt er innmaten i høytrykkspumper, spesielt i prosesser der man må være streng med hensyn til korrosjon og slitasje og der man har forhøyet driftstemperatur.

Produkter som stempler, glidelager og lister kan i dag leveres med diameter opptil 200 millimeter og i lengder opptil 1200. Keramene er ofte aluminiumoksid alene, eller alox stabilisert med magnesiumoksid og/eller zirkondioksid.

Dette gir meget stor hardhet og slitasjebestandighet, lav varmeutvidelse, beste korrosjonsbestandighet i aggressive medier, temperaturbestandighet opptil 1950 grader, gode elektriske isolasjonsegenskaper, meget god overflatefinhet og lav friksjon samt mulighet for store veggtykkelser Materialene kan brukes i glide- og friksjonsområder uten fettsmøring.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.