IT

Kastet ut av hovedkvarteret

Espen Zachariassen
3. des. 2008 - 12:01

På den siste dagen av den første nasjonale kriseberedskapsøvelsen for sammenbrudd i digital infrastruktur, IKT 08, kan øvingslederen konkludere med at det var riktig å fjerne folk fra hovedkvarteret i Tønsberg.

Uten kaos

- Vi har lykkes med å skape en roligere situasjon uten kaos, sier Tore Drtina.

Det er ikke snakk om en konflikt mellom deltakerne i IKT 08, men et forsøk på å fordele bemanningen geografisk. Mens 25 mennesker spiller ut en rekke fiktive dataangrep fra toppetasjen av DSBs lokaler i Tønsberg, har bank- og kraftsektorene hver sin spillstab i Oslo.

Les også: Møt The Bad Guys

Ut av gryta

Tradisjonelt samler DSB hele øvingsledelsen i egne lokaler. Nå ønsket direktoratet å ha færre folk i øvelsens hovedkvarter.

- Og når vi holder til utenfor Oslo, kan det være praktisk at ikke alle deltakerne må reise fra hovedstaden, sier Drtina. Øvingslederen er prosjektleder ved DSBs enhet for Strategisk krisehåndtering og beredskap.

Video

Videokonferanseutstyr sørger for kontakt mellom partene.

- Når DSB først er plassert utenfor gryta der de sentrale deltakerne holder til, må vi løse kommunikasjonen med teknologi. Vi har møter på videolink hver time for å koordinere og evaluere fremdriften i øvelsen. Så langt ser dette ut til å ha vært veldig vellykket organisering, sier Drtina.

IKT 08 avsluttes i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.