INDUSTRI

Kasserte litiumionebatterier er brannfarlige: – Det kan raskt bli ganske voldsomt

Stadig voksende mengder av litiumionebatterier som blir levert inn til gjenvinning utgjør en økende brannfare. Slik løser avfallsbransjen problemet med små og større branner forårsaket av batterier.

Resirkuleringsbransjen tar forholdsregler med brukte bilbatterier. Dersom de blir behandlet like røft som man har behandlet bilbatterier tidligere, kan utfallet bli dramatisk. Her illustrert ved en batteripakke fra Nissan Leaf, en av Norges mest solgte elbiler.
Resirkuleringsbransjen tar forholdsregler med brukte bilbatterier. Dersom de blir behandlet like røft som man har behandlet bilbatterier tidligere, kan utfallet bli dramatisk. Her illustrert ved en batteripakke fra Nissan Leaf, en av Norges mest solgte elbiler. Bilde: Mario R Duran Ortiz / Creative Commons
Av Simon Freiesleben, Ingeniøren.dk
8. jan. 2020 - 14:00

Siden det første kommersielle litiumionebatteriet kom på markedet i begynnelsen av 1990-tallet, har batteriformen oversvømt markedet, og er i dag fast inventar i alt fra mobiltelefoner til e-sigaretter og bilbatterier. 2019 ble til og med året da oppfinnerne bak litiumionebatteriet endelig ble hedret med Nobelprisen i kjemi.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.