SAMFUNN

Kartverket pryles videre

På tross av at dette området er svært viktig for kommunene og mange bransjer, er det eneste som står om kart er at Regjeringen øker bevilgningene til kartlegging av nye miljøgifter.

Sjefen for Statens kartverk, Knut O. Flåthen, er ikke glad for budsjettet som foreslår nok et kutt på 18 millioner. Til sammen er det kuttet 58 millioner kroner over tre år og årets budsjett er foreslått til 331 millioner kroner.

- Dette betyr at vi må redusere ytterligere på aktivitetsnivået og jeg er spesielt bekymret for at dette skal gå ut over datakvaliteten, sier han.

-Vi burde være ferdig slanket, men nå er det ingen vei utenom ytterligere reduksjoner i bemanningen.

Flåten er også engstelig for at det gode samarbeidet mellom fylkeskartkontorene og kommunene kommer til å lide.

- Halvparten av norske kommuner er så små at de har meget liten teknisk stab og har vært avhangig av å få tilført kompetanse fra våre regionskontorer. Som et ledd i innsparingen reduserer vi nå bemanningen i regionene med 40 prosent og reduserer fra 18 til 12 kontorer. Det er klart at dette går ut over samarbeidet.

Politisk talsmann i Geomatikkbedriftenes Landsforening, Per Arild Garnåsjordet, er heller ikke fornøyd med det foreslåtte budsjettkuttet, men mener omstillingen av kartverket har gått alt for sakte og at det er en årsak til at kartsaken ikke får større oppmerksomhet i departementet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.