ENERGI

Kartlegger framtida

Arkivfoto
Arkivfoto Bilde: ARKIV

Rapporten kan være med på å danne grunnlaget for Forskningsrådet og andre bevilgende myndigheter når de skal velge hvilke områder som skal prioriteres innen forskningen i årene framover.

Også bedrifter, organisasjoner og andre aktører kan finne nytte og inspirasjon i sin egen strategiutforming.

En stor og bredt sammensatt gruppe personer har ressonert seg fram til seks forskjellige utviklingsscenarier.

Disse personene representerer en rekke forskjellige interessenter, og kommer fra energibransjen, myndighetene, forbrukerinteressene og miljøvernorganisasjonene.

Uberørte konklusjoner

De endelige konklusjonen på disse scenariene er i skrivende stund ikke klare, men programkoordinator Hans Otto Haaland i Forskningsrådets energiforskningsprogram Renergi bedyrer at de har beholdt gruppenes egne konklusjoner mest mulig uberørt.

– Det er gruppene selv som har et eierskap til disse prosessene, så det ville vært galt av oss å moderere dem, sier han.

Forskningsrådet har imidlertid latt fire ressurspersoner med forskjellig utgangspunkt analysere de seks scenariene. De fire er administrerende direktør Steinar Bysveen i EBL, ekspedisjonsjef Sigurd Tveitereid i Olje- og energidepartementet, leder Ane Hansdatter Kismul i Natur og Ungdom og administrerende direktør Sverre Aam hos Sintef Energiforskning.

Rapporten legges fram under konferansen Efiks 2005 i Trondheim.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.