KRAFT

Kårstø ute av drift

NYTT PRISOMRÅDE: Statnett har nylig flyttet 1.600 MW produksjon fra Vestlandet (NO5) til Sørlandet (NO2), inkludert gasskraftverket på Kårstø (420 MW). Det har i følge Geir Fuglseth så langt ikke hatt noe praktisk betydning.
NYTT PRISOMRÅDE: Statnett har nylig flyttet 1.600 MW produksjon fra Vestlandet (NO5) til Sørlandet (NO2), inkludert gasskraftverket på Kårstø (420 MW). Det har i følge Geir Fuglseth så langt ikke hatt noe praktisk betydning. Bilde: Hansen, Alf Ove
Mona Sprenger
12. sep. 2011 - 11:58

Svært store nedbørsmengder denne sommeren har snudd et stort hydrologisk underskudd til et overskudd på rekordtid. Det er en viktig årsak til at gasskraftverket står, sier informasjonssjef Geir Fuglseth hos Naturkraft på Kårstø.

–  Enten er gassprisen for høy eller strømprisen for lav, og da er det mer lønnsomt å gjøre noe annet med gassen. Igangsettelse avhenger av den hydrologiske situasjonen og overføringskapasiteten. Det er markedssituasjonen som bestemmer.

Naturkraft er eid av Statoil og Statkraft med 50 prosent hver.

Lavere produksjon

I 2009 og 2010 produserte gasskraftverket mellom 2,8 og 2,9 TWh.

– Så langt i år har vi produsert 1,5 TWh.

Revisjonsstans

Fram til 25. oktober vil kraftverket uansett være utilgjengelig for markedet. Det pågår nå en revisjonsstans i regi av Siemens. Naturkraft vil benytte anledningen til å få gjennomført en del vedlikeholdsoppgaver som krever nedstengt kraftverk.

Nytt prisområde

Statnett har nylig flyttet 1.600 MW produksjon fra Vestlandet (NO5) til Sørlandet (NO2), inkludert gasskraftverket på Kårstø (420 MW). Det har i følge Geir Fuglseth så langt ikke hatt noe praktisk betydning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.