OLJE OG GASS

Kårstø-problemer stengte flere felt

Maiken Ree
6. des. 2010 - 12:15

Lørdag oppstod problemer i et fakkelsystem på Kårstø-anlegget, som behandler og prosesserer gass og kondensat fra flere felt på norsk sokkel. Det skriver Haugesunds Avis.

Gassco valgte å redusere prosesseringskapasiteten på anlegget for å sørge for sikker drift.

– Fakkelsystemet er vitalt for sikkerheten, og når det gjelder kapasitetsproblemer er det intet annet valg enn å redusere produksjonen eller stenge anlegget, sier informasjonssjef Kjell Varlo Larsen til Teknisk Ukeblad.

Stengte Sleipner-produksjon

Problemene har ført til at Statoil måtte stenge produksjonen fra Sleipner-feltet, som leverer kondensat til Kårstø. Også felt som Åsgard, Norne, Kristin, Njord og Heidrun leverer til Kårstø. Produksjonen fra Sleipner ble gjenåpnet mandag ettermiddag

Informasjonssjef i Statoil, Jannik Lindbæk jr, ønsker ikke kommentere hvor mye utsatt produksjon Statoil fikk som følge av Kårstø-problemene.

– Det har ingen betydning for vår leveranseevne. Vi kompenserer med andre felt, sier Lindbæk.

Kårstø har en direkteforbindelse til Emden i Tyskland, men Varlo Larsen tror ikke den halverte produksjonen har skapt problemer for tyskerne.

– Kårstø har en sterk forbindelse til Tyskland, men de har store gasslagre som det kan trekkes fra i slike tilfeller, sier han.

Vil granske hendelsen

Mye tyder på at det er kulden som har skapt problemer for Gasscos anlegg. Produksjonen skal være normalisert mandag morgen.

– Vi vil iverksette granskning av hendelsen og forsøke å komme med svar på hva som konkret har skjedd, sier Varlo Larsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.