KRAFT

Kårstø: Gir blaffen i norsk teknologi

FLYTTER PENGER: Regjeringen møter massiv kritikk når de nå flytter pengene til CO2-rensing av gasskraftverket på Kårstø til neste års budsjett. Renseprosjektet er utsatt.
FLYTTER PENGER: Regjeringen møter massiv kritikk når de nå flytter pengene til CO2-rensing av gasskraftverket på Kårstø til neste års budsjett. Renseprosjektet er utsatt. Bilde: STATOIL
Jannicke Nilsen
11. apr. 2007 - 08:28

LO oppfordrer regjeringen til å vente på norsk renseteknologi for rensing av gasskraftverket på Kårstø.

Men skal de få det som de vil må de få opp farten. SV og Sp er enige om at det er viktigere å få til fangst av CO 2 så kjapt som mulig, selv om det skjer ved hjelp av utenlandsk teknologi. Det melder Aftenposten.

Norsk viktigst

- Vi skal stå hardt på tidskravet. Det kan være en variabel som får frem en norsk løsning tidligere enn planlagt. Det er viktig med norsk teknologiutvikling, men i denne sammenheng er rensing så raskt som overhodet mulig det viktigste. Hvis norsk industri ikker er i stand til å levere like raskt som utenlandske løsninger, er det først og fremst flaut for dem, sier Sps energi- og miljøpolitiske talsmann, Ola Borten Moe til Aftenposten.

NVE har tidligere vurdert muligheten for å få til fullskala rensing tidligst i 2011/2012. Statoil har sagt at de tidligst kan få til slik rensing i 2013.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.