Karin Sundsvik ny direktør i NFA

2. mai overtar Sundsvik direktørstolen i NFA. Den har stått tom siden Lars Annfinn Ekornsæter gikk av med pensjon ved årssikftet.

Karin Sundsvik ny direktør i NFA
Fra venstre styrelder Ingvild Johansen og ny administrerende direktør i NFA, Karin Sundsvik

Karin Sundsvik, 53 år gammel, er ansatt som ny direktør i Norsk Forening for Automatisering, NFA. Hun begynner i stillingen mandag 2. mai.

Politisk aktør

– Synlighet er det viktigste nå. Målet er at NFA skal bli en naturlig sparringpartner. NFA skal også bli en bedre politisk aktør, sier Sundsvik i en første kommentar til Automatisering.
Hennes forgjenger, Lars Annfinn Ekornsæter, sa i et intervju at NFA hadde potensial til å vokse mye. Han antydet 500 medlemmer.

– Det tror jeg nok kan være innen rekkevidde, men neppe i løpet av de første tre årene. Det er vanskelige tider og vårt fokus nå er å beholde de medlemmene vi har.

Fikk du med deg: Lars Annfinn Ekornsæter slutter i NFA

Dataingeniør og økonom

Sundsvik kommer fra stillingen som prosjektdirektør i Otera Infra AS. Hun er utdannet dataingeniør og økonom fra Agder Distriktshøgskole og Høgskolesenteret i Rogaland. Fra Universitetet i Bergen har hun psykologi grunnfag. Sammen med samboeren driver hun skog fra et gårdsbruk i Vennesla.

Karin Sundsvik, adm. dir NFA.
Karin Sundsvik, adm. dir NFA.

 

– Jeg gleder meg veldig til denne utfordringen. Et første mål er at alle medlemmene skal få et enda bedre forhold til NFA, og at jeg gleder meg til å bli kjent med dem, sier Sundsvik.

Styreleder Ingvild Johansen om jakten på ny direktør

Bred erfaring

Sundsvik har tidligere arbeidet hos Origo Solutions, Origo Engineering, Elkem, Marinor, Cap Computas, AS Computas og ADH, institutt for EDB. Hun sitter i styret i Norsk Petroleumsforening, avdeling Sørlandt. Tidligere har hun hatt styreverv i Regionalt Forskningsfond i Agder, i NEW Mentor (Node/Eyde Woman) og hun har også vært styremedlem i IFEA.

Den nye NFA-direktøren har dermed bransjeerfaring fra kraftindustri, infrastruktur, olje, rederi og prosessindustri. Hun har 16 års ledererfaring og omfattende erfaring fra systemutvikling, kvalitets- og styringssystemer og programutvikling.