BYGG

Kari Sandberg skal lede entreprenørene

Første kvinne på EBA-toppen.

Kari Sandberg forlater direktørstolen i Trygg Trafikk til fordel for EBA, Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg.
Kari Sandberg forlater direktørstolen i Trygg Trafikk til fordel for EBA, Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg. Bilde: Simen Slette Sunde
6. mars 2013 - 00:00

Kari Sandberg (52) er ansatt som ny administrerende direktør i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA).

Dét er et historisk skifte for EBA, som i sin over 100 år lange historie aldri har hatt en kvinnelig toppsjef.

Les også: Ni vil bli direktør i Statsbygg

Ikke spesielt

- Det er ikke særlig spesielt å ansette en kvinnelig administrerende direktør, men det er jo et faktum at Kari Sandberg er den første kvinne som noen sinne er blitt toppsjef i EBA, og entreprenørbransjen er dessverre en altfor mannsdominert bransje. Det markerer et skifte i positiv retning for hele bransjen, sier styreleder i EBA, Sven Christian Ulvatne.

Sandberg ble ansatt da tidligere administrerende direktør Jon Sandnes ble ansatt som toppleder i Byggenæringens Landsforening, der EBA er den største av foreningene.

Les også: Vil utrede bru over Oslofjorden

Den beste

Ulvatne, som til daglig er administrerende direktør i Backe Entreprenør Holding, påpeker at Sandberg først og fremst er ansatt fordi hun er den best kvalifiserte av mange  kandidater, ikke fordi hun er kvinne.

Han opplyser at styret i EBA vedtok enstemmig å tilby Kari Sandberg stillingen som administrerende direktør.

Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg har cirka 220 medlemsbedrifter med til sammen 25 000 ansatte. Medlemsbedriftene omsetter for rundt 60 milliarder kroner i året, og spenner fra landets største riksdekkende entreprenørbedrifter til mindre håndverksbedrifter og spesialentreprenører.

Les også: Tror på ny vår for tunnelboring

På dagsorden

Kari Sandberg kommer fra jobben som direktør i Trygg Trafikk, og trer inn i sin nye stilling i juni.

Hun har ikke selv reflektert mye over at hun er den første kvinnelige lederen av EBA, ettersom hun har lang og god erfaring fra mannsdominerte bransjer.Tidligere lederstillinger i Trygg Trafikk, Skiforeningen, LO og NSB har tilført Sandberg kunnskap om å jobbe med infrastruktur, samferdsel og sikkerhet.

– Byggenæringen står for mye av verdiskapingen i Norge, og skaper mange arbeidsplasser. Jeg ser frem til å arbeide for å sette næringen på dagsorden, jobbe mot forutsigbare og gode rammebetingelser i bransjen, samt bidra til godt samspill og samarbeid internt i foreningen og eksternt. Jeg vil få flest mulig til å trekke i samme retning for å skape lønnsomhet og gode rammebetingelser i næringen, sier Sandberg.

Les også: Skal bygge fjellheis rett fra togstasjonen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.