IKT

Karantene mot virus

Odd R. Valmot
28. jan. 2002 - 12:46

Et av de viktigste problemene er at det tar tid fra et virus slippes løs på nettet og begynner å herje, til det oppdages, og antivirusprogrammet kan utvikle en oppdatert virusvaksine. Det er ikke lenger nok med noen timer. Da kan allerede katastrofen være skjedd.

- Sprer seg raskere


- Virus sprer seg dramatisk mye raskere i dagens internett enn for bare et par år siden, sier nordisk salgsdirektør Peter Hauff i Trend Micro.

Virusutviklerne blir stadig flinkere, og utfordringen for antivirusleverandørene blir stadig større. Juletiden er spesielt ille, hvor folk sender enorme mengder digitale julekort til hverandre og som gjerne kan skjule ulike virus.

Trend Micro er en av flere produsenter av antivirusprogrammer. Markedet dekkes forøvrig også av anerkjente produsenter som Norman, Symantec og en rekke andre.

Ny versjon

Versjon 5.0 av Trends antivirusprogram filtrerer e-post som kommer inn i bedriften. Den forhindrer også virusutbrudd som sprer seg før det er utviklet en ny versjon av antivirus.

Selv om det tar tid å utvikle en ny vaksine, publiserer Trend en digital advarsel helt ned til hvert 15 minutt. Det betyr at selskaper som bruker denne programvaren for å skanne e-posten, kan isolere filene som er satt under mistanke. Dermed forhindres potensielle virus fra å gjøre skade. Når den nye oppdaterte virusbeskrivelsen er ferdig utviklet, vil filene enten bli frikjent for mistanke, eller de vil bli renset bort av InterScan. Samtidig med at de mistenkelige filene isoleres, går annen e-post helt normalt.

Trend Micro har utviklere i 18 land som kontinuerlig følger med i det som skjer på nettet. Dermed bør det ikke ta lang tid å verken å fatte mistanke til potensielle virus, eller å utvikle et botemiddel mot dem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.