ARBEIDSLIV

Kaptein på etterretningsskip inngikk millionforlik etter usaklig oppsigelse

Etterretningstjenesten har inngått forlik på 1,8 millioner kroner med en tidligere kaptein som hadde anlagt søksmål mot staten for usaklig oppsigelse.

Den oppsagte kapteinen på etterretningsskipet Eger (til venstre) har inngått forlik med staten. Ifølge aldrimer.no skal det dreie seg om et forlik verdt 1,8 millioner kroner. Til høyre på bildet Forsvarets nyeste etterretningsskip, Marjata.
Den oppsagte kapteinen på etterretningsskipet Eger (til venstre) har inngått forlik med staten. Ifølge aldrimer.no skal det dreie seg om et forlik verdt 1,8 millioner kroner. Til høyre på bildet Forsvarets nyeste etterretningsskip, Marjata. Foto: NTB Scanpix
NTB
14. juni 2020 - 14:35

Mannen var kaptein på E-tjenestens etterretningsskip Eger, og ble tvunget til å slutte da han fylte 63 år.

Norsk Sjøoffisersforbund (NSOF) hadde anlagt søksmål mot staten for usaklig oppsigelse og saken skulle ha vært startet i Oslo tingrett mandag.

Men nå har E-tjenesten inngått et forlik med den tidligere kapteinen etter at partene lørdag formiddag kom til enighet om et forlik, skriver aldrimer.no.

Kapteinens advokat bekrefter forliket, men ønsker ikke å bekrefte selve beløpet. Det samme gjelder regjeringsadvokaten.

Ifølge aldrimer.no foreligger det både skriftlige og muntlige avtaler som slår fast at det er 70 års aldersgrense som er avtalt for sjøfolkene på E-tjenestens fartøyer Eger og Marjata, og ikke 63 år, slik E-tjenesten har praktisert siden januar 2019.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.