IT

Kapret outsourcing for 335 millioner

Eivind Roald i HP
Eivind Roald i HP Bilde: HP
Trond Heggelund
15. nov. 2007 - 09:51

Med denne omfattende avtalen spiser alliansen BT og HP seg inn i det nordiske markedet for IT-tjenester.

Avtalen viser dessuten viser selskapenes forpliktelse i å ekspandere kundeporteføljen innen spesielt olje- og gassektoren.

Nye tjenester

Det er ingen tvil om at BT i dette tilfellet sitter i det teknologiske førersetet.

Avtalen vil gi Aibel tjenester basert på en såkalt ITIL-standardisert plattform. Tjenestene samkjøres med Aibels forretningsstrategi for å støtte selskapets internasjonale ekspansjon, heter det i en pressemelding fra HP.

Nytt servicesenter

Ifølge kontrakten vil BT levere en global servicedesk for Aibels sluttbrukere, et globalt integrert IP-nettverk og e-post og meldingsformidling. HP skal sørge for lokale IT-tjenester og drift av Aibels datasentre.

Totalt 29 ansatte fra Aibel, der 28 er lokalisert i Norge, vil som en del av avtalen overføres til BT og HP.

Jobber tett med BT

– Gjennom denne kontrakten vil Aibel oppleve fordelene med en styrket global løsning for deres totale IT-behov. Vi vil jobbe tett med BT for å sikre at vår allianse virkelig leverer integrerte tjenester til Aibel som resulterer i et bedre forretningsresultat, gjennom økt utnyttelsesgrad og lavere kostnader tilknyttet IT-drift, sier Eivind Roald, administrerende direktør i HP Norge.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.