IT

Kaotisk i Fast

Maktkampen mellom duoen Robert Keith/Thomas Fussell (bildet) og Orkla har ført til en rekke spekulasjoner rundt Fast.
Maktkampen mellom duoen Robert Keith/Thomas Fussell (bildet) og Orkla har ført til en rekke spekulasjoner rundt Fast. Bilde: Finn Halvorsen
Leif Hamnes
8. jan. 2008 - 08:37

Gårsdagen var siste frist for Fast-styret til for å kalle inn til ekstraordinær generalforsamling. Det skjedde ikke. Generalforsamlingen måtte i henhold til reglene avholdes innen 21. januar, og varsles minimum to uker før.

Grunnen er at den største eieren, Orkla, har krevd nytt styrevalg og at britiske Thomas Fussell og Robert Keith fjernes fra styret.

Taushet

I dag tidlig ga Orkla sitt samtykke til at generalforsamlingen utsettes på ubestemt tid.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Grunnlaget bak Fasts suspensjon på Børsen i går er nå gjenstand for spekulasjon, all den tid det aldri kom noen innkalling til ekstraordinær generalforsamling. Ved Oslo Børs kan ingen si noe.

- Hvis jeg sier noe om det, blir jeg buret inne. Jeg mister i hvert fall jobben, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen til Dagens Næringsliv.

Regnskapsendring

Nyhetsbyrået Reuters sendte i går ut en melding om at Kredittilsynet undersøker regnskapene i Fast. Selskapet har selv varslet at regnskapene for 2006 og 2007 kunne bli endret.

Analytikere uttrykker overfor både DN og Finansavisen at det trolig ligger regnskapsmessige uregelmessigheter bak børsstoppen. Ifølge Aftenposten er det likevel ikke nødvendigvis dette som er grunnen.

- Vi har undersøkt selskapet siden i fjor sommer, men det er ikke noe nytt akkurat nå, sier avdelingsdirektør Anne Merethe Bellamy i Kredittilsynet.

I tillegg skriver avisen at det ryktes at Fast kan bli kjøpt opp av såkalte ERP-leverandører, som Oracle eller SAP.

Turbulent år

Verdifall , tap av arbeidsplasser og sviktende resultater har preget søkemotorselskapet Fast det siste året.

Orkla har den seneste tiden styrket sin eierandel i selskapet, og skal ifølge Dagens Næringsliv kontrollere 37,7 prosent av Fast sammen med sine allierte, noe som trolig er nok til å presse ut Thomas Fussell og Robert Keith i en kommende generalforsamling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.