SAMFERDSEL

Kaos på veiene: Store vannmengder, forsinkelser og innstilt kollektivtrafikk

Politiet ber folk om å la bilen stå i store deler av østlandsområdet. Samtidig er det mange forsinkelser og innstillinger i kollektivtrafikken.

Mye vann, snø og slaps på veien gjør at folk i Oslo-området og andre steder oppfordres til å la bilen stå.
Mye vann, snø og slaps på veien gjør at folk i Oslo-området og andre steder oppfordres til å la bilen stå. Foto: Rodrigo Freitas
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
22. jan. 2024 - 07:50

– Det er mye vann i veien og det er stor fare for vannplaning, siertrafikkoperatør Annie Serup i Statens vegvesen til NRK mandag morgen. Hun fortsetter:

– Det har regnet hele natta. Så det er mye smeltet vann ute i veibanen også, rundt forbi, sier Serup ber folk kjøre forsiktig og være observante.

– Disse vanndammene som ligger ute på veien kan komme brått på.

Samme budskap kommer fra Øst politidistrikt.

– Vi gjentar at det er MYE vann og stedvis is på veiene i hele Øst politidistrikt. Det er mange uhell og trafikk vil nok køe seg flere steder utover morgenen. Dere som må ut i trafikken MÅ ta det veldig med ro, skriver Øst Politidistrikt på X mandag morgen.

E18 er torsdag ettermiddag stengt i sørgående retning etter kjedekollisjon i Horten. Nødetatene er på stedet. Flere er sendt til sykehus og legevakt.
Les også

12 kjøretøy i kjede­kollisjon på E18 – flere sendt til sykehus

Tog og busser innstilt  eller forsinket

For Oslo-området sier de at det er mye vann i veibanen på E6 både nordfra og sørfra. Ved Alnabru er noen kjørefelt fulle av vann.

Flere bussruter er innstilt mandag morgen. Mange tog er også forsinket eller innstilt på grunn av værforholdene, blant annet hovedbanen mellom Lillestrøm og Asker.

Trikk og T-bane kjører nesten som normalt, ifølge Ruter - men ved 6.30-tiden meldte de at det er forsinkelser på T-banen.

Moss-Horten-fergen innstilte tidligere i dag alle avganger. Nå har fergetrafikken åpnet igjen. Første avgang gikk 07:45 fra Horten og klokken 08:10 fra Moss. Avgang 08:00 fra Horten ble imidlertid innstilt, melder Bastø Fosen

Stengte veier langs kysten

Overvann, men også snøskred fører til mange stengte veier mandag morgen. Veier er stengt hele veien fra Rogaland og langs kysten opp til Vestfold og Buskerud, ifølge NTB.

– Nå er det mange veier som er stengt på Vestlandet, spesielt i Rogaland, på grunn av overvann, skriver Vegtrafikksentralen vest på X/Twitter mandag morgen.

Vegvesenet ber alle som har tenkt seg ut i bil eller med kollektivtrafikk, om å følge med på Vegvesenets nettsider hvor det er oppdatert trafikkinformasjon til enhver tid.

Også i Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud skaper mildværet og alt regnet problemer. Mange veier er stengt også her.

Statens vegvesen varsler at veistrekninger kan bli stengt på svært kort varsel.
Les også

Storm i Nord-Norge: Skredfare, innstilte fly og glatte veier

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.