IT

Kandidat 6: Ta med deg kontoret i lomma

MÅ UTVIDE: Stor interesse for den mobile kontorløsningen ARC Communicate gjør at Intelligent Quality må ansette tolv nye medarbeidere. Her er daglig leder Jonny Tungen, forretningsutvikler Thomas Nesvoll-Jenssen og kommunikasjonsleder Rune Støstad i deres nye distriktskontor i Oslo.
MÅ UTVIDE: Stor interesse for den mobile kontorløsningen ARC Communicate gjør at Intelligent Quality må ansette tolv nye medarbeidere. Her er daglig leder Jonny Tungen, forretningsutvikler Thomas Nesvoll-Jenssen og kommunikasjonsleder Rune Støstad i deres nye distriktskontor i Oslo.Bilde: TROND HEGGELUND

Med det nyeste produktet, Arc Communicate, har Intelligent Quality AS på Vinstra utviklet en tilnærmet komplett kommunikasjonsplattform. Den nye løsningen er satt sammen med hjelp av nyeste teknologi fra kjente aktører som Microsoft, Cisco, Tandberg og Telenor.

Abonnement

Via servere på Vinstra får brukerne tilgang til sine datasystemer og filer både på mobiltelefon, PC og via Internett. Intelligent Quality drifter serverne, og kundene betaler en månedlig abonnementsavgift for tjenestene.

– E-post og kalender på mobiltelefonen er bare starten. Med vår nye plattform er det ikke lenger noen begrensninger på hvilke oppgaver du kan utføre med mobiltelefonen, hevdet daglig leder og gründer av IQ, Jonny Tungen til TU tidligere i år.

Brukerne kan selv velge hvordan de vil kommunisere og hvordan de vil jobbe med dokumentene sine. Beslutningstakere er ofte ute på reise og er avhengig av å kunne arbeide selv om de ikke er på kontoret.

De fleste har mobiltelefon, derfor er det viktig å få flere tjenester ut på denne enheten.

Også videokonferanse

Løsningen gir også brukeren tilgang til videokonferanse, IP-telefoni, sikker tjeneste for hurtigmeldinger og personlig sentralbord ut på mobilen. Det spesielle er at brukeren får rask tilgang på alle dokumenter via mobilen.

Både Cisco og Microsoft roser løsningene til Intelligent Quality. Til TU har Nils-Ove Gamlem som er ansvarlig for markeds- og forretningsutvikling i Cisco Norge, tidligere uttalt at IQ treffer markedet med en spennende løsning på et veldig riktig tidspunkt.

Spesielt for små- og mellomstore bedrifter er deres tjenesteløsning attraktiv ettersom disse normalt ikke ville hatt råd til å kjøpe slike omfattende løsninger.

For fire år siden forlot gudbrandsdølen Jonny Tungen en lederjobb i et datafirma i Oslo og etablerte Intelligent Quality på Vinstra. I dag har de kontorer for forskning og utvikling både i Oslo og Stockholm.

Innen 2010 har IQ som målsetting om å være en velkjent og respektert merkevare på fem kontinenter.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.