OLJE OG GASS

Kanadiske andeler til Statoil

Arkivfoto: Hiberniaplattformen utenfor Canada. De 16 tennene skal beskytte mot isfjell.
Arkivfoto: Hiberniaplattformen utenfor Canada. De 16 tennene skal beskytte mot isfjell. Bilde: www.hibernia.ca
Ole K. Helgesen
2. des. 2010 - 15:02

Statoil har fått tildelt følgende lisenser:

* En SDL, som er i forlengelsen av Mizzen-lisensen der Statoil allerede har andeler. Statoil er operatør med en andel på 65 prosent, og Husky Oil Operation Limited er partner.

* To letelisenser i Flemish Pass-bassenget/Central Ridge-regionen, som ligger om lag 500 kilometer utenfor kysten av Newfoundland. Statoil er operatør for lisensen som ligger i nærheten av Mizzen-funnet med en andel på 65 prosent og Husky Oil er partner. Lisensen som ligger i den nordlige delen av Flemish Pass-bassenget skal Statoil også være operatør med en andel på 75 prosent og med Repsol som partner.

* En letelisens som ligger i Jeanne d’Arc-bassenget, om lag 250 kilometer utenfor kysten av Newfoundland. Statoil Canada har en andel på 50 prosent og Husky Oil Operation Limited er operatør.

Lisensene omfatter en Significant Discovery Licence (SDL) og tre letelisenser utenfor kysten av Newfoundland, og ble tildelt under et områdesalg holdt av Canada-Newfoundland and Labrador Offshore Petroleum Board (C-NLOPB).

– Vi er svært fornøyde med å ha lykkes i å få nye lisenser i havområdet utenfor Newfoundland, sier Tim Dodson, direktør for global letevirksomhet i Statoil, i en melding.

Operatør i to lisenser

– Disse nye lisensene gir muligheter for videre vekst nær Mizzen-funnet i Flemish Pass-bassenget, og nær eksisterende infrastruktur i Jeanne d’Arc-bassenget, i tillegg til frontier muligheter i nye områder i et lovende basseng. Vi ser fram til å utforske disse sammen med våre partnere og i nært samarbeid med myndighetene, sier han.

Statoil blir operatør for lisensen som ligger i nærheten av Mizzen-funnet med en andel på 65 prosent og Husky Oil er partner. I lisensen som ligger i den nordlige delen av Flemish Pass-bassenget skal Statoil også være operatør med en andel på 75 prosent og med Repsol som partner.

Partner med Suncor

Statoil er partner i boringen av Ballicatter-brønnen som foregår i Jeanne d’Arc-bassenget, der Suncor Energy er operatør. Som operatør planlegger Statoil å bore en brønn i Mizzen-funnet som ligger i Flemish Pass-bassenget, og en brønn i Fiddlehead-lisensen i Jeanne d’Arc-bassenget i 2011/2012.

– Dette er et nytt skritt framover for Statoil i utviklingen og utvidelsen av leteporteføljen vår utenfor kysten av Canada. Dette viser vårt engasjement for å utforske området og vår ambisjon om å bli operatør for et felt i produksjon utenfor kysten av Newfoundland, sier Hege Rognø, som leder Statoils offshore-virksomhet i Canada.

Statoil er også partner i to produserende offshore-felt, Terra Nova og Hibernia, og i utbyggingen av feltene Hibernia Southern Extension og Hebron.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.