FORUM

Kan vi stole på deg, Åslaug Haga?

3. mars 2008 - 13:28

ENERGI: Klimaforliket mellom regjeringspartiene, Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti innebærer en betydelig satsing på produksjon av fornybar energi i Norge.

I Teknisk Ukeblad nr. 06/08 kan vi lese at direktør for konsesjons- og tilsynsavdelingen i NVE, Bjørn Wold, har sagt opp stillingen sin i protest mot manglende ressurser til å håndtere for tiden bl.a. 120 søknader om produksjon av fornybar energi! Av Teknisk Ukeblads reportasje om denne saken framgår at NVE ikke har kapasitet til å behandle firmaet Solvinds søknad om å sette opp tre vindmøller i Jæren-området, før tidligst i slutten av 2009 – det vil si over fire år etter at søknaden ble sendt.

Dette er bare et av svært mange eksempler. For eksempel har NVE nå 370 saker om etablering av småkraftverk til behandling, tilsvarende 4,1 TWh. NVE har gjennom flere år anmodet OED om bevilgninger til nok bemanning til å få behandlet de innkomne saker rimelig raskt. Med dagens bemanning vil det for eksempel ta 20 år å behandle alle søknader.

Kan vi stole på at du får ditt departement til å ta denne saken mer alvorlig enn OED hittil har gjort, Åslaug Haga? Er takknemlig for svar, gjerne her i TU!

Bjørn Nome

Fjerdingby

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.