IT

Kan Surface Pro 3 viske ut skillet mellom nettbrett og laptop?

Tredje generasjon er full av ny innovasjon.

Siste skudd på stammen:Microsoft Surface Pro 3 kommer med masse ny innovasjon og en ambisjon om å slå sammen PC-en og nettbrettet.
Siste skudd på stammen:Microsoft Surface Pro 3 kommer med masse ny innovasjon og en ambisjon om å slå sammen PC-en og nettbrettet. Bilde: Microsoft
20. mai 2014 - 19:55
Vis mer

Større, raskere, lettere, tynnere og med det Microsoft hevder er et helt nytt nivå i pennfølsomhet skal smelte sammen PC-en og nettbrettet.

Det skal ikke være noen grunn til å ha begge deler for de som har Surface Pro 3.

Microsoft gir seg ikke i markedet for nettbrett. Surface skal gi selskapet inntekter fra maskinvare og samtidig fremme Windows 8.1 som operativsystem både på PC og nettbrett.

Den første generasjonen ble ikke så bra mottatt. Den andre gikk det bedre med. Nå begynner det virkelig å smake fugl.

Les også: Slik får du maksimalt ut av mobil-batteriet

Lurte de fleste

Det går alltid masse rykter foran en stor pressekonferanse. De fleste var enige om at Microsoft ville lansere et mininettbrett på rundt 8 tommer. Det gjorde de ikke. Tvert imot har skjermen vokst med to tommer til 12 tommer.

Det må til for å gi Surface Pro 3 til en fullverdig PC også. Den har fått en 3:2 formfaktor og en oppløsning på hele 2160x1440 punkter. Skjermen har det høyeste kontrastforholdet i bransjen sier Microsoft.

Les også: Microsoft vraker Nokia-navnet

Siste skudd på stammen:Microsoft Surface Pro 3 kommer med masse ny innovasjon og en ambisjon om å slå sammen PC-en og nettbrettet.
Siste skudd på stammen:Microsoft Surface Pro 3 kommer med masse ny innovasjon og en ambisjon om å slå sammen PC-en og nettbrettet.

Papir

Den nye formfaktoren er omtrent den samme som en skriveblokk og det er papiret som er inspirasjonen for nettbrettet. Det skal gjøre det lettere å erstatte papir med dette enn med noen annen dings.

Sammen med Surface Pro 3 kommer det en ny penn som ser ut som en vanlig skrivepenn. Men denne er beregnet på å skrive på skjermen.

Når du trykker på pennen starter nettbrettet øyeblikkelig og du kan skrive tanker og notater. Og de forsvinner ikke. Klikker du på «lukk pennen» nok en gang til sendes notatene til OneDrive i nettskyen. Microsoft har klekket ut en rekke funksjonen som støtter bruken av pennen og som virkelig innoverer på et felt som ikke har fått så mye oppmerksomhet før nå, med unntak av Samsung kanskje, med sine pennbaserte telefoner og nettbrett.

Fordi dette nettbrettet har en kraftig Intelprosessor kan det kjøre alle Windows-programmer slik som Photoshop. Det har Adobe tenkt å utnytte. På lanseringen viste de et filter til Photoshop som gjør programmet til rene maleverktøyet.

Les også: Microsofts nye gullegg klekkes ut i Norge

På jobben: En ny dokk skal gjøre det effektivt å benytte Surface Pro 3 i stedet for en PC  på kontoret.
På jobben: En ny dokk skal gjøre det effektivt å benytte Surface Pro 3 i stedet for en PC på kontoret.

Ny Kickstand

En av innovasjonene Microsoft brakte til torgs med Surface var Kickstand. Platen som kunne slås ut og støtte nettbrettet bakover. I andre utgave kom kickstand med to vinkler. Nå er vinklene borte.

Microsoft har bygget inn en ny friksjonshengsel som får nettbrettet til å stå i den vinkel du vil ha helt til 150 grader.

Les også: De beste ultrabook-ene

Stabilt: Se der nettbrettet møter det tynne tastaturdekslet. Dekslet er knekt opp rundt en cm langs fronten av brettet og det gjør tastaturet kan brukes stabilt på fanget.
Stabilt: Se der nettbrettet møter det tynne tastaturdekslet. Dekslet er knekt opp rundt en cm langs fronten av brettet og det gjør tastaturet kan brukes stabilt på fanget.

Imponerende tastatur

Beskyttelsesdekslet med innebygget tastatur, Typecover, har også fått en overhaling.

Det er blitt tynnere og har fått en helt ny og mye mer følsom berøringsflate. Den er 60 prosent større og har vesentlig mindre friksjon.

Men den store overraskelsen er måten det tynne tastaturdekslet kan stabiliseres. Selv om de tidligere modellene har vært gode å skrive på var de ikke gode å bruke på fanget.

De ble for lite stive i bakkant. Det har Microsoft løst på en genial måte. Nye Typecover kan ganske enkelt dyttes forover slik at det oppstår en brett mot skjermen som stiver av i hele lengden.

I følge Microsoft skal deg gjøre det mulig å bruke det som hvilen som helst bærbar PC på fanget og det må nok til for at nettbrettet skal kunne konkurrere med slike. En ny dokkestasjon skal også gjøre det enkelt å dokke det på jobben slik vi dokker bærbare i dag.

Les også:

– Ikke ha Windows XP-maskiner tilkoblet internett  

HTC Dot View: Kanskje det stiligste mobildekselet vi har sett

Dette er Googles krav til mobilprodusentene  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.