IT

Kan snoke via strømkabelen

Du kan bli snoket på på de mest finurlige måter; det siste er å snappe opp tastetrykkene dine via strømnettet.
Du kan bli snoket på på de mest finurlige måter; det siste er å snappe opp tastetrykkene dine via strømnettet. Bilde: Colourbox.com

Strømuttaket kan bli brukt til å snike på hva folk taster på en datamaskin, ifølge sikkerhetseksperter fra firmaet Inverse Path.

Lekker

De fant at dårlig beskyttelse på noen tastaturkabler gjør at informasjon om tastetrykkene "lekker" til strømnettet, og derfra kan bli snappet opp av folk med uærlige hensikter, skriver BBC.

PS/2-tilkoblingen, som fortsatt brukes på en del tastaturer (den lilla pluggen bakpå PC-en), består nemlig av seks ledere som vanligvis er svært tettpakket og dårlig isolert.

Det gjør at informasjonen som beveger seg gjennom datadelen av kabelen kan lekke over i jordingsdelen av kabelen.

15 meter

Jordingskabelen har forbindelse med strømenheten i PC-en og informasjonen ledes derfra ut i strømnettet, hvor forskerne foreløpig har klart å snappe opp data opptil 15 meter unna.

De tror imidlertid den lengden kan økes betraktelig.

Hackevennlig

Ifølge forskerne beveger informasjonen seg gjennom PS/2-kablene en bit av gangen og bruker en klokkehastighet som er langt lavere enn noen PC-komponent.

Begge disse tingene gjør at det er enkelt å plukke ut spenningsendringer som følge av tastaturtrykk.

Forskerne brukte et digitalt oscilloskop til å samle informasjon om spenningsendringer fra strømledningen og filtre ble brukt til å fjerne alt som ikke stammet fra tastaturet.

– PS/2-signalbølgen bevares med god kvalitet, og kan bli dekodet tilbake til den opprinnelige tastetrykk-informasjonen, skriver forskerne i en rapport om arbeidet.

Metoden skal presenteres på hackerkonferansen Black Hat i Las Vegas senere denne måneden.Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.