OLJE OG GASS

Kan koste 16 mrd. å sparke Reiten

- LITE STRIDIGHETER: Hydro-sjef Eivind Reiten skryter av politikernes håndtering av StatoilHydro-fusjonen.
- LITE STRIDIGHETER: Hydro-sjef Eivind Reiten skryter av politikernes håndtering av StatoilHydro-fusjonen. Bilde: Thomas Barstad Eckhoff

Tre av landets fremste Statoil-analytikere mener verdien på StatoilHydro vil falle dersom Reiten presses ut av selskapet.

- På seks måneders sikt vil det sikkert bety 2-3 prosent forskjell i StatoilHydros akjsekurs, så populistisk sagt vil det koste 11-16 milliarder å sparke Reiten, sier John Olaisen i Carnegie til Aftenposten.

- En heksejakt

Han påpeker at aksjemarkedet har veldig stor tiltro til Reiten, og at de regner med at han skal fortsette å gjøre en god jobb.

Oddvar Bjørgan i ABG Sundal Collier omtaler kjøret mot Reiten som en heksejakt, og tviler ikke et sekund på at det vil påvirke aksjekursen negativt dersom han tvinges ut.

- Den største eieren i StatoilHydro er det norske folk, gjennom staten, så det er vi som taper mest hvis politikerne har tenkt å ødelegge verdier på denne måten, sier Bjørgan.

Politisering av selskapet

Martin Mølsæter i First Securities tror også markedet vil reagere.

- Jeg tror det vil bli tolket negativt. Ikke bare fordi man mister en god mann, men også fordi mange vil se på dette som en politisering av selskapet, sier Mælsæter til Aftenposten.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.