DRIFT OG VEDLIKEHOLD

- Kan ikke være slik at entreprenøren som satser på det beste været, vinner kontrakten

– Det kan ikke være slik at den som lener seg lengst ut av vinduet, den vinner oppdraget.

Arne Roald Larsen, fungerende adm. dir. i Mesta, under Vegvesenets Vinterkonferanse på Gardermoen.
Arne Roald Larsen, fungerende adm. dir. i Mesta, under Vegvesenets Vinterkonferanse på Gardermoen. Foto: Bjørn Olav Amundsen
Bjørn Olav Amundsen
21. mars 2019 - 06:50

– Vegmyndighetene må ta større del av ansvaret for vinteren. Det blir spesielt viktig når fylkene kommer inn som vegeiere, sier Arne Roald Larsen, fungerende adm. dir. i Mesta under Vegvesenets Vinterkonferanse på Gardermoen.

Han nevnte et eksempel: – Vi husker alle vinteren på Østlandet i fjor. I en av våre kontrakter lå det 4000 kubikkmeter bortkjøring av snø. Realiteten var at vi kjørte bort over 120.000 kubikkmeter, og vi vurderer rettslige skritt for å få betalt. Små entreprenører hadde gått konkurs på noe slikt. Dette eksempelet beskriver risikoen: Vi må finne bedre løsninger enn rundsum, sa han.

– Generelt ønsker vi oss en sunnere risikodeling. Blir det en ufyselig vinter, så bør byggherre betale mer, og så får heller byggherre betale mindre hvis det blir solskinn og fint vær, sa Larsen.

– Og husk på: I Finnmark må vi tidvis sette inn vintertiltak i juni og endog i juli. Slik er det i Norge, fortalte Mesta-sjefen, som har ledet Mesta virksomhet i Nord-Norge gjennom flere år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.