KLIMA

Kan ikke redde klimaet

Nesten 4 av 10 nordmenn vet ikke hva de skal gjøre for å redusere sine klimagassutslipp.
Nesten 4 av 10 nordmenn vet ikke hva de skal gjøre for å redusere sine klimagassutslipp. Bilde: Colourbox
Stein Jarle Olsen
18. des. 2009 - 07:52

En landsrepresentativ undersøkelse fra Sentio og konsulentfirmaet Sildre konstaterer at hele 36 prosent av nordmenn helt eller delvis mangler kunnskap om hva de kan gjøre for å redusere klimagassutslippene sine.

Det skriver Dagsavisen.

Lite konkret

– Jeg tror dette skyldes to ting. Den ene kan være at kunnskap om hva vi ikke skal gjøre, ikke er så lett å ta inn. Det andre er at vi kan ha vært for dårlige til å komme opp med løsninger og konkretisere dem for folk, sier daglig leder Arild Hermstad i Fremtiden i våre hender til avisen.

– Det positive med denne uvitenheten, er at det her er et stort potensial for endret adferd, sier han.

77 prosent av de 1900 spurte svarer for øvrig at de tror klimaendringene er menneskeskapte.

Kjøper lampe

83 prosent mener at de rike landene må ta et større økonomisk ansvar for å løse klimautfordringene, mens 52 prosent tror at menneskeheten klarer å løse problemet med klimaendringer.

– Vi skal kjøre mindre bil, ja vel, men hvordan skal vi få det til å gå opp med behovet for transport til og fra barnehage og jobb? Og når det kommer til å redusere energiforbruket i boligen, kjøper vi kanskje tetningslister og slår av en lampe, men fremdeles er det ufattelig langt igjen, sier daglig leder Yngve Johnson i Sildre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.