Kan gjenbruke Huldra på Aldous/Avaldsnes

Kan gjenbruke Huldra på Aldous/Avaldsnes
Statoil vil selge Huldraplattformen, men kan komme til å gjenbruke den til egne utbyggingsprosjekter. Ett alternativ er Aldous/Avaldsnes. Bilde: Kjetil Alsvik - Statoil

Et av gjenbruksområdene kan være på utbyggingen av Aldous Major/Avaldsnes-funnet. Huldra-feltet befinner seg nemlig på relativt grunt vann, noe også Aldous Major/Avaldsnes gjør. I tillegg har Statoil sagt at de vil bygge ut Aldous Major/Avaldsnes innen fem år. Feltet skal bestå av flere plattformer.

Statoil selger oljeplattform på finn.no

Informasjonssjef i Statoil, Ola Anders Skauby, sier selskapet har opplevd stor interesse for plattformannonsen. Likevel er mesteparten av useriøs karakter. Flesteparten av de som har meldt sin interesse har ikke beregnet kostnadene av å fjerne plattformen, som kan koste flere hundre millioner kroner.

Se annonsen på finn.no her.

Kunst eller øvingslokale

– Vi har opplevd å bli kontaktet av folk som vil bruke den til alt fra kunstverk til øvingslokale for skoler, sier Skauby.

Total har det vært rundt 70- 80.000 treff på annonsen, og Statoil har mottatt 150 henvendelser. Av disse vurderer Statoil rundt 20 av dem som seriøse henvendelser.

Har dialog med flere

– Vi har dialog med noen eksterne aktører og interne prosjekter i Statoil. Vi kommer til å fortsette å jobbe med disse, og har sendt dem mer informasjon om plattformen. Nå må disse vurderer den informasjonen, sier Skauby.

Også eksterne aktører har meldt sin interesse for å gjenbruke plattformen, men Skauby vil ikke utdype om det i så fall vil være feltutbygginger den brukes til.

Grunt vann forutsetning

– Det er klart at grunt vann er en forutsetning for å kunne gjenbruke den på et annet felt, sier Skauby.

Skauby sier Statoil er opptatt av at kjøperen har en plan bak kjøpet, og at plattformen blir en seriøs bruk av plattformen.

Nokså ny plattform

– Vi har ikke dårlig tid med dette. Produksjonen på Huldra avsluttes ikke før i 2014, sier Skauby.

Huldra-plattformen ble satt i produksjon i 2001, og er dermed nokså ny. Det var bakgrunnen for at Statoil ønsket å gjenbruke plattformen, og ikke å skrote den.

Les mer om: