OLJE OG GASS

– Kan gi bedre beslutninger

GÅ I GANG: - Det viktigste er å kunne utnytte alle de dataene som er tilgjengelig for å forbedre drift, øke sikkerheten og høyne produksjonen. Til det trengs verktøy som kan hente data fra alle tilgjengelige kilder. Vi mener at våre programmer gjør det, ser Frank Møllerop.
GÅ I GANG: - Det viktigste er å kunne utnytte alle de dataene som er tilgjengelig for å forbedre drift, øke sikkerheten og høyne produksjonen. Til det trengs verktøy som kan hente data fra alle tilgjengelige kilder. Vi mener at våre programmer gjør det, ser Frank Møllerop. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
11. mars 2009 - 07:26

Dagens IT-teknologi åpner for nye muligheter for brukerne. I oljeselskapene har det fiberoptiske nettverket og innføring av integrerte operasjoner, medført at data fra prosessene og produksjonen er tilgjengelige i sann tid på land.

– Vi kan analysere data og bidra til at operatørene kan optimalisere produksjonen og utsette fallet i produksjon, sier Frank Møllerop.

Bruk av de rette verktøyene kan øke oljeproduksjonen og utvinningsraden fra eksisterende felt, såkalt IOR (Increased Oil Recovery).

Bedre beslutninger

– Våre systemer kan hjelpe bedriftene til å fatte bedre beslutninger. De kan hente data fra mange forskjellige nivåer, kombinere og analysere disse slik at det er mulig å beslutte korrektive tiltak før eventuelle feil oppstår eller øke produksjonen av petroleum, forteller direktør Frank Møllerop i SAS Institute Oil and gas.Han selv sitter med ansvaret for å selge SAS Institutes programvare mot olje- og gassbransjen globalt.

– Virksomhetene på norsk sokkel har et forsprang innen bruk av datateknologi og analyser. Med unntak av Saudi-Arabia, brukes våre verktøy mer aktivt her. Særlig ConocoPhillips og StatoilHydro er aktive brukere.Kan forbedres

Likevel mener Møllerop at det finnes et stort potensial for forbedringer.

– Vi kan sammenstille alle dataene og prosjektaktivitetene og sammenligne disse med hovedplanene for prosjektene. Da kan vi hente ut informasjoner som gjør det mulig å optimalisere vedlikeholdsoperasjoner og redusere kostnadene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.