NETTARKIV

Kan du tenke deg å være fadder?

Kan du tenke deg å være fadder?

Jobbskyggeprosjektet er et pilotprosjekt startet i 2001 som gir jenter i videregående skoler mulighet til å oppleve hva unge kvinnelige MNIF driver med i jobbsammenheng. Gjennom å la et par jenter være med deg på arbeidsplassen og eventuelt på møter en halv dag om gangen et par ganger, bidrar du til at jentene får mer realistisk oppfatning av hva slags jobbsituasjoner og utfordringer de kan komme til å få hvis de velger en realfaglig utdanning.

Jentene som får anledning til å delta, velger matematikk i andre året på videregående skole. Prosjektet utvides gradvis. Så langt har vi hatt med tre Oslo-skoler, men ønsker å få med oss to eller tre til. Vi har nå et ti-talls faddere, men trenger derfor flere faddere med ulike fagområder.

Hvis du er forholdsvis ung og godt i gang med yrkeskarrieren, og videre har interesse av å bidra til at flere jenter velger yrker med realfaglig bakgrunn, så håper vi at du svarer på denne annonsen! Send litt info om deg selv til NIFs fagseksjon ved ragnhild.aamot@nif.no

@Mtitt:Bli med i Team TM

Vil du legge inn noen dager i året for Norsk Teknisk Museum (NTM)? Du vil i så fall få jobbe innenfor et humørfylt og uformelt miljø med oppgaver som ligger innenfor ditt fagområde. Behovet for frivillig innsats til oppgaver i NTM er stort og noen av oss i NIFs Teknologihistorisk faggruppe og i NTMs venneforening har gått sammen om å etablere Team TM. Vi vil sette av noen dager i året for å bidra til innsamling av sponsormidler til nytt Vitensenter, gi faglig veiledning ved spesielle utstillinger, IT-assistanse, HMS- og annen assistanse på spesialområder samt hjelp til prosjektarbeid for Vitensenteret, MedTek eller bygget.

Team TM skal bli til i et samarbeid mellom flere foreninger som er eller blir nær knyttet til museet, som NIF, NITO, PF, Lægeforeningen, Fellesforbundet, Forskerforbundet og NHO.

NTM står foran de største utfordringene siden museet etablerte seg på Kjelsås. Tre store oppgaver tegner seg ut: Nytt Vitensenter for Oslo-regionen med investeringsbehov på 15-20 mill. kr, nytt MedTek-museum som skal inn i lokalene på Kjelsås samt utvidelser og krevende vedlikehold av bygningene.

Låter det bra? Ta kontakt med Erik Brand Olimb, seg oslo.online.no, tlf 22 94 75 89, faks 22 94 75 59.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.