KRAFT

Kan droppe Kårstø-rensing

Gasskraftverket på Kårstø kan bli stående uten CO2-rensing. - Uakseptabelt, mener Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken.
Gasskraftverket på Kårstø kan bli stående uten CO2-rensing. - Uakseptabelt, mener Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken. Bilde: Trond Gram

– Vi kan ikke bygge renseanlegg til et gasskraftverk som ikke er i bruk. Kårstø-kraftverket er en skandale, sier miljøvernminister Erik Solheim (SV) til Bergens Tidende.

På gløtt

I årets statsbudsjett setter regjeringen døren på gløtt for et vedtak som kan innebære at det ikke blir bygget renseanlegg for klimagassen CO2 på det omstridte kraftverket.

Den mener at «erfaringene knyttet til gasskraftverkets driftsmønster i tiden fremover vil måtte vektlegges når investeringsbeslutningen skal tas».

– Jeg vil ikke foregripe regjeringens beslutning, men det er veldig, veldig vanskelig å rense når det ikke er utslipp, sier Solheim.

Uakseptabelt

Gasskraftverket har nesten ikke vært i drift siden det ble ferdigstilt. Årsaken har vært lave strømpriser, kombinert med høye gasspriser. Det har gjort drift ulønnsomt.

Lederen av Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken, sier det «er helt uakseptabelt om gasskraftverket i fremtiden blir drevet uten renseanlegg».

– Hvis regjeringen dropper renseanlegg, må gasskraftverket demonteres, sier Haltbrekken.

(©NTB)

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.