KRAFT

Kan beholde kraftpengene

Bilde: Hansen, Alf Ove
Anders J. Steensen
11. mars 2010 - 14:35

Det har rådet usikkerhet rundt i kommunenorge hvorvidt kommer med konsesjonskraft ville miste denne dersom de bygget ut med fjernvarme. OED fastholder at de beholder konsesjonskraften og dermed beholde sine konsesjonskraftinntekter.Vil stimulere til omlegging

– Vi ønsker å stimulere kommunene til å legge om til økt bruk av vannbåren varme. Vi har derfor avklart spørsmålet om konsesjonskraft slik at kommunene får sikkerhet for at de fortsatt kan nyte godt av inntektene fra konsesjonskraft samtidig som de legger til rette for energiomlegging, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i en pressemelding.Konsesjonskraft

Kraftutbyggingskommuner har rett til konsesjonskraft fra kraftutbygginger i kommunen. Prisen er lav i forhold til dagens markedspris, og ordningen er ment å være en varig økonomisk fordel for kommunene. Kraftutbygger må avstå inntil 10 prosent konsesjonskraft. Utbyggingskommunens konsesjonskraftmengde er begrenset oppad til kommunens ”alminnelige” elektrisitetsforbruk. Fylkeskommunen kan ta ut det eventuelle resterende konsesjonskraftkvantum.

Siden utbygging av fjernvarmeanlegg i kommunen vil redusere elektrisitetsforbruket i kommunen, har enkelte kommuner reist spørsmålet om størrelsen på kommunens rett til konsesjonskraft dermed reduseres.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.