Kamp om studentene

Laber søkning til byggstudiene ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) gjorde at Fakultet for bygg- og miljøteknikk og byggebransjen i fjor mobiliserte for å fange de unges interesse for fagområdet. Årets søkning til høyere utdanning vitner om suksess.

Nå også kjemi og biologi

Nå følger Fakultet for kjemi og biologi etter. Etter modell fra bygg-kollegene inviterer fakultetet kjemisk-, næringsmiddelteknisk-, prosessteknologisk- og materialteknologisk industri til å ta et felles løft foran neste års opptak til høyere utdanning.

– De siste årene har vi hatt svak rekruttering, særlig til sivilingeniørstudiet i kjemi, men også til materialteknologi. I tillegg opplever vi et forbløffende stort frafall, forteller fakultetsdirektør Geir Walsø ved Fakultet for kjemi og biologi.

For få år tilbake kunne næringslivet årlig velge blant 120–150 nyutdannede NTNU-kandidater innen kjemi, prosessteknologi eller materialteknologi. Om få år uteksamineres bare halvparten.

– Uten deltakelse fra næringslivet, vil vi ikke greie å snu denne utviklingen, sier Walsø.

800.000 fra næringslivet

Det planlagte samarbeidsforumet ledes foreløpig av et interimstyre. Næringslivet må bidra med 800.000 kroner årlig over tre år for å få forumet formelt på beina. Rekrutteringsfremstøt er forumets primæroppgave.

– Et annet mål er å kunne tilby alle våre studenter sommerjobb. På sikt kan forumet også bidra i utformingen av studieplaner, sier Walsø.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå