Kamp mot gubbeveldet

Et regissert "opprør" fra yngre rådgivere på RIFs høstmøte 2006. (Bilde: Joachim Seehusen)
SPISER KUNNSKAP: Vi vil ha del i de eldres erfaring og kunnskap, var medlingen fra yngre rådgivere. Symbolbruken var spesiell. Birgitte Lunde og Tore André Reynaud forsyner seg med kunnskap, mens Reynaud også står på talerstolen. (Bilde: Joachim Seehusen)
Siri Legernes, administrerende direktør i Rådgivende Ingeniørers Forening, skal både ha blitt kuppet og tatt på senga. (Bilde: Joachim Seehusen)
  • Bygg

– Vi vil ha tillit, var hovedbudskapet til Birgitte Lunde, leder av Yngre Rådgiveres Forum som fikk satt sin situasjon på dagsordenen med brask og bram på RIFs høstmøte i forrige uke.

Protest

Mens deltakerne - i stor grad gråhårete menn - ventet på neste foredrag gikk døren opp med et smell og inn trampet en gjeng av de yngre sivilingeniørene med plakater og ropert.

Det første sjokket la seg fort, og latteren satt løst hos direktørene og senioringeniørene som plutselig husket hvordan de selv følte det da de kom rett fra NTH og inn i en krevende jobbsituasjon.

Ut, opp og fram

Fleksible arbeidstidsordninger for småbarnsforeldre og muligheter til avspasering er etterlyst.

Det samme er utveksling av erfaring. De yngre vil ikke lenger bli stuet bort i en krok, de vil ut på møter, treffe kunder og få del i erfaringen og kunnskapen de eldre har samlet gjennom et langt yrkesliv.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå