ARBEIDSLIV

Kamp mot eldreutstøting

17. apr. 2001 - 07:33

I tråd med tiltaksplanen Nasjonalt krafttak for seniorpolitikk i arbeidslivet får arbeidslivets organisasjoner en helt sentral rolle i å demme opp for utviklingen mot at stadig flere arbeidstakere tidligpensjoneres. Hensikten er både å endre negative holdninger til eldre i arbeidslivet og inkludere eldre arbeidstakere i opplærings- og utviklingstilbud.

– Målet er å demme opp for utviklingen der stadig flere arbeidstakere blir førtidspensjonert. Den gjennomsnittlige pensjonsalderen er i dag i underkant av 60 år. Om ti år vil det være nesten 60 prosent flere nordmenn i aldersgruppen 60–64 år. Det vil være både god samfunnsøkonomi og rekrutteringspolitikk at flest mulig av disse jobber, sier direktør Åsmund Lunde i Senter for seniorplanlegging (SSP).

Den nasjonale tiltaksplanen representerer det første samlete forslaget til hvordan arbeidslivet kan legge til rette for at eldre velger å fortsette i arbeid fremfor å pensjonere seg tidlig. SSP overrakte nylig en revidert tiltaksplan ble nylig overlevert Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.