MOBIL

Kameraet som kan fokusere etter at du tok bildet

Toshiba jobber med mobilkameramodul som lar deg fokusere bilder og video etter de er tatt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. des. 2012 - 13:09

Vi har alle opplevd det: Du tar et bilde som du er kjempefornøyd med, men oppdager at det du egentlig prøvde å fange er uklart. Det kan være vanskelig å se at noe er ute av fokus når du ser bildet i lite format på mobilen.

Dette problemet skal Toshiba være i ferd med å løse. Ifølge avisen The Asahi Shimbun jobber produsenten med å utvikle en kamerasensor som gir deg en ny mulighet til å å fokusere i bildet etter at du har tatt det.

Det vil altså ikke spille noen rolle om det du tok bilde av er uklart, siden du kan gå inn og flytte fokus slik at det blir skarpt i ettertid. Det finnes allerede et kamera som har denne muligheten, men Toshiba ønsker at det skal komme til mobiler.

LES OGSÅ: Slik kobler du kameraet til mobilen

Tilbys andre produsenter

Den nye kameramodulen, som skal tilbys andre mobilprodusenter som ønsker å bruke den, er omtrent en centimeter per side. Den inneholder intet mindre enn en halv million linser som hver måler 0,03 millimeter i diameter. Selve kamerasensoren skal måle 5 x 7 millimeter. 

Tanken er at hver linse fanger opp et bilde fra litt forskjellige vinkler. For å sette samme de 500 000 små bildene til ett stort brukes egen programvare. Denne programvaren setter så sammen bildene slik at det du ønsker skal være i fokus blir det. Det skal også være mulig å lage bilder som er helt skarpe hele veien igjennom.

LES OGSÅ: Slik fungerer Nokias 42 megapikslers kamera

Måler avstand og skifter ut bakgrunner

Kameraet skal kunne måle avstanden til objekter, på samme måte som 3D-kamera kan. Det skal også være mulig å ta video og skifte ut bakgrunnen når du filmer, siden kameraet vet hva som er forgrunn og hva som er bakgrunn.

Ifølge avisen skal Toshiba ha planer om å sette modulen i produksjon neste år, så det kan tenkes at vi får se smarttelefoner med dette kameraet sent 2013 eller tidlig 2014.

Kilde: Asahi.com, via: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.