Kalibrerer dreiemoment opp til 400 kNm

Tyske HBM har investert i en ny gigantisk kalibreringsmaskin for dreiemoment.

HBMs maskin for kalibrering av sensorer for kraft og dreiemoment i Darmstadt i Tyskland.
HBMs maskin for kalibrering av sensorer for kraft og dreiemoment i Darmstadt i Tyskland. Bilde: HBM
26. jan. 2016 - 07:00

Maskinen er plassert i Darmstadt, og kan kalibrere dreiemoment opp til 400 kNm og kraft opp til 5 MN. Dette skal være en av de største kalibreringsmaskinene i Europa, skriver selskapet i en pressemelding.

Rask kalibreringsprosess

Store dreiemomentsensorer brukes i for eksempel motortestbenker. Med den nye, store kalibreringsmaskinen for dreiemoment tilbyr HBM nå et raskt alternativ til andre DAkkS-akkrediterte kalibreringslaboratorier, som ofte har lange leveringstider. DAkkS er det nasjonale akkrediteringsorganet i Tyskland. Sensorer levert til Darmstadt skal kunne kalibres på to til tre uker. Laboratoriet har også mulighet til å kalibrere dreiemomentsensorer fra andre produsenter.

– Det er svært viktig for våre kunder at de regelmessig kan kalibrere måleutstyret slik at de kan stole fullt og helt på måleresultatene de får, for eksempel ved testing av drivlinjen i de nye motorene. Nå kan vi hjelpe dem med raskt og enkelt med å teste dreiemomentsensorene for de høyeste turtallene, sier Bjarne Hauge i HBM Norge

Les: Elmotorer utfordrer hydraulikk

Stort spekter

HBMs nye maskin for dreiemomentkalibrering er DAkkS-akkreditert i henhold til ISO 17025 fra 30 kNm til 400 kNm. Med denne siste investeringer dekker HBMs kalibreringslaboratorium hele spekteret fra 0,5 Nm til 400 kNm. Den nye referansemaskinen er vertikalt innrettet og muliggjør dreiemomentkalibrering både med og mot klokken i samsvar med standardene DIN 51309 og VDI2646. Med en dokumentert måleusikkerhet på 0,1 prosent og internasjonal anerkjennelse av kalibreringssertifikatet, har HBM skapt et avgjørende konkurransefortrinn, hevder selskapet.

Måleteknikk

HBM, Hottinger Baldwin Messtechnik, er teknologiselskap innen veie-, test- og måleteknikk. Selskapet ble grunnlagt i Tyskland i 1950. I dag omfatter HBMs produktsortiment løsninger for hele målekjeden, fra virtuelle til fysiske tester. HBM har produksjonsanlegg i Tyskland, USA og Kina, og er representert i over 80 land verden over. HBM har kontor i Norge, og har kunder innen elektronikk-, prosess- og næringsmiddelindustrien, samt offshore, kraft- og energisektoren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.