KLIMA

Kaldeste november siden 1788

KALDT: Gjennomsnittstemperaturen i Trondheim ligger an til å bli ned mot fire minusgrader denne måneden. Normalen i november er 0,5 plussgrader.
KALDT: Gjennomsnittstemperaturen i Trondheim ligger an til å bli ned mot fire minusgrader denne måneden. Normalen i november er 0,5 plussgrader. Bilde: colourbox.com
30. nov. 2010 - 08:32

November har vært rekordkald i Trondheim. I de 222 årene som er gått siden målingene startet opp, har det aldri vært registrert lavere temperaturer enn i år.

Minus 3,7 i snitt

Det har vært drevet totalt åtte meteorologiske målestasjoner ulike steder i Trondheim siden slutten av 1700-tallet. Ingen av målestasjonene har noen gang registrert en så ekstremt kald november, skriver Adresseavisen.

Ifølge beregninger avisen har gjort, ligger gjennomsnittstemperaturen per 29. november på minus 3,7 grader og kan ende opp på minus 4,0 grader når den 30. og siste dagen i november er slutt.

Normalt: 0,5 grader

Den forrige kulderekorden ble satt i 1919 og var på minus 3,5 grader. Normaltemperaturen for november i Trondheim er pluss 0,5 grader.

Også i andre deler i landsdelen settes det kulderekorder. Samtlige målestasjoner har registrert tidenes kaldeste november. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.