ARBEIDSLIV

Kai Paulsen er død

Odd Valmot
3. juni 2002 - 12:07

Ingen datajournalist i Norge kombinerte dybden og bredden i sin kunnskap om teknologi, produkter og bransje som Kai. I tillegg til fagkunnskapen hadde han også en fantastisk journalistisk formuleringsevne.

Kai var utdannet sivilingeniør fra elektrolinjen ved NTH. Etter å ha jobbet noen år i industrien, begynte han sin journalistiske karriere her i Ingeniørforlaget. Han startet som journalist i Elektro og i Teknisk Ukeblad. Etter hvert ble han redaktør av TU Data.

I de siste par årene drev Kai sitt eget datablad IT Insider. Det å starte et eget blad, samtidig som hele IT-bransjen stamper i motbakke, var ingen lett jobb, men Kai klarte det. Han hadde en voldsom arbeidskapasitet og tok både døgnet og helger i bruk for å nå målet.

Kai var ikke noe A4-menneske. Det ble aldri stille eller kjedelig rundt ham. Han kunne øse av en mye større kunnskapsbase enn de fleste mennesker, og som ikke var begrenset til IT-faget. Han var idérik langt ut over det vanlige, og ikke så lite av en kunstner. I yngre dager spilte han gitar i det svært populære bandet Mojo Blues. Inntil en uke før han døde, kom skapertalentet hans frem i IT-Insider, hvor han i tillegg til å skrive svært mange av artiklene, også lot sitt fotograf- og layouttalent slippe til.

Kais kunnskapstørst og evne til å samle gjorde at papirbunkene rundt ham vokste til store høyder. For de fleste så det nok ut som rot, men vi har mange ganger vært vitne til at Kai med stor treffsikkerhet kunne hente ut akkurat den pressemeldingen han trengte ut av papirfjellet.

Noe mer rendyrket skippertaksmenneske enn Kai var det ikke lett å finne. Hans evne til å kaste seg over en jobb og løse den i siste liten var formidabel. Med så mange jern i ilden var siste liten også et gjennomgangsfenomen i livet hans, og sikkert også et element i hans bortgang. Et slikt tempo i så mange år sliter ned selv den mest motstandsdyktige.

Kai levde og åndet for IT. Ikke bare skrev han om datamaskiner, han samlet på dem også. Gjennom svært mange år har han tatt vare på alt fra små PC-er til stormaskiner. I dag er samlingen et godt fundament for et norsk IT-museum.

Kai, som var født i 1947, ble revet bort så alt for tidlig. Tapet vil sette sine spor i IT-journalistmiljøet. Våre tanker går til Eva, de to voksne sønnene og til hans første barnebarn.

Claude R. Olsen og Odd R. Valmot

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.