ENERGI

Kaefer Energy får Sverdrup-kontrakt til 700 millioner kroner

Skal levere tjenester innen isolering, stillas og overflatebehandling.

Når Johan Sverdrup-feltet etter planen starter opp i november i år, er det Kaefer Energy som skal stå for isolering, stillas og overflatebehandling.
Når Johan Sverdrup-feltet etter planen starter opp i november i år, er det Kaefer Energy som skal stå for isolering, stillas og overflatebehandling. Foto: Equinor
Ina AndersenIna AndersenJournalist
21. mai 2019 - 08:11

Equinor tildeler kontrakten på tjenester innen isolering, stillas og overflatebehandling (ISO) på Johan Sverdrup-feltet til Kaefer Energy AS, melder selskapet i en pressemelding.

Tildelingen gjøres innenfor en eksisterende rammeavtale for drift og har estimert verdi på mer enn 700 millioner kroner.

Dette omfatter både ordinært drifts- og vedlikeholdsarbeid, samt arbeid knyttet til prosjektets Fase 2.

Varighet til 2030

Kaefer Energy AS er valgt som ISO-leverandør basert på gode prestasjoner under eksisterende rammeavtale kombinert med sin konkurranseevne, opplyser Equinor. 

Nå er også Sleipner-feltet koblet på områdeløsningen for kraft fra land på Utsirahøyden. En feil i en hovedbryter førte til en forsinkelse av prosjektet, men nå er i alt 10 felt på Utsirahøyden elektrifisert helt eller delt.
Les også

Sleipner: : Får kraft fra land etter over ett års forsinkelse

– ISO-fagene bidrar til sikker og effektiv drift på våre anlegg. Vi ser frem til å samarbeide med Kaefer i driftsfasen når feltet etter planen starter produksjonen i november. Johan Sverdrup skal produsere i flere tiår og ISO-arbeidet blir viktig for bygge oppunder den langsiktige produksjonshorisonten, sier Equinors direktør for driftsteknologi på norsk sokkel, Kjetil Hove, i meldingen.

Equinor har de siste årene etablert langsiktige ISO rammeavtaler for sin portefølje på norsk sokkel. Johan Sverdrup-feltet med sin lange tidshorisont vil kunne være en attraktiv arbeidsplass og bidra positivt for mulig nyrekruttering i ISO-bransjen, tror selskapet.

Rammeavtalen har en varighet ut 2030.

I 2018 ble Johan Sverdrup-feltet elektrifisert.
Les også

Eierne uenige om Equinors klimaplaner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.