OLJE OG GASS

Kabler opp Gudrun

AMC Connector skal brukes til installeringen av kabler på Gudrun-feltet.
AMC Connector skal brukes til installeringen av kabler på Gudrun-feltet. Bilde: Aker Marine Contractors
Maiken Ree
1. mars 2011 - 11:55

Selskapet er tildelt en såkalt EPCI-kontrakt (engineering, procurement, construction and installation) fra Statoil for levering og installering av en undervanns sjøkabel på Gudrun- feltet i Nordsjøen. Verdien er estimert til 240 millioner kroner.

Det er EMAS AMCs nybygde undervanns- og konstruksjonsfartøy AMC Connector som skal installere den 55 kilometer lange kabelen fra Sleipner A til Gudrun-feltet. ABB er underleverandør av selve strømkabelen.

Milepæl

EMAS AMC ser på kontrakten som en milepæl i arbeidet med å etablere selskapet som en aktør i EPCI-markedet.

– Vi ble offisielt en del av EMAS-familien 1. mars, og Gudrun-kontrakten markerer en meget god start på det nye kapittelet i selskapets historie, sier Svein Haug, administrerende direktør i EMAS AMC, i en melding.

Konkurrerer med de store

Ved å bli en del av EMAS vil tidligere Aker Marine Contractors få tilgang til en stor og raskt voksende flåte av installasjonsfartøy som dekker alle havdyp og installasjonssegmenter.

– Dette gjør det mulig å konkurrere med de fire største SURF-kontraktørene (subsea umbilicals risers and flowlines) i verden, og vinne enda større kontrakter i fremtiden, sier Haug.

Installeringsarbeidet vil finne sted i løpet av sommeren 2013.

Les mer om det nye selskapet EMAS AMC i denne ukens utgave av Teknisk Ukeblad (TU08).

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.