ARBEIDSLIV

Juryen er satt

4. mai 2001 - 16:22

I "Entrepretasjen" – Venture Cup-hovedkvarteret på Blindern – er staben forsterket for å gjennomgå finalebidragene i årets forretningsplankonkurranse. Opptellingen viser 59 bidrag, etter at søknadsfristen gikk ut 30. april. Det er en økning på nær 50 prosent sammenlignet med i fjor.

– Vi er veldig godt fornøyd, sier daglig leder Bernt Bucher-Johannessen i Venture Cup til Teknisk Ukeblad.

40 forretningsplaner var med i siste cupomgang i fjorårets konkurranse, der gründerselskapet OptiNose gikk seirende ut med sin innretning for medisinering via nesen.

Første blikk på årets forretningsplaner vitner om god spredning i ideer til nye produkter og tjenester: Bidragsbunkene inneholder forretningsideer til alt fra nye emballasjetyper og nytt rengjøringsutstyr til nye IT-verktøy, kan Bucher-Johannessen fortelle.

Vel halvparten av de innsendte bidragene havner i kategorien IT/Teknologi. Deretter følger kategorien for Helse/Fritid og dernest Hav/Maritim.

Nå har juryen overtatt. I løpet av de kommende par ukene vil en jury bestående av 20 menn og kvinner gjennomgå bidragene, og fremme sin innstilling. Toppkandidatene vil så måtte presentere bidraget sitt, før juryen tar sin endelige beslutning. Premieutdelingen vil skje 30. mai.

Studenter og forskere står bak to av tre bidrag, og fortsatt kommer hovedtyngden fra de fire universitetsbyene. Arrangørene kan imidlertid i år glede seg over flere bidrag fra rundt om ellers i landet enn i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.