ARKIVNYHETER

Julepresang for lastebilsjåførene

To julenisser markerte at den nye vegen mellom Helleland og Skjebadalen er ferdig. Mannen til venstre som ser langt etter korken, er prosjektleder Tor Oskar Walskaar i Statens vegvesen.
To julenisser markerte at den nye vegen mellom Helleland og Skjebadalen er ferdig. Mannen til venstre som ser langt etter korken, er prosjektleder Tor Oskar Walskaar i Statens vegvesen. Bilde: Merete Horpestad, Dalane Tidende
24. des. 2011 - 13:17

Den nye vegen blir ikke offisielt åpnet før til sommeren. En liten markering var det likevel plass til. Som naturlig er dagen før dagen før dagen var det to julenisser på hver sin firehjuls motorsykkel som først tok vegen i bruk.

Strekningen er vel to kilometer lang og ligger i Eigersund kommune. Før utbyggingen kom i gang på sensommeren 2009, var E 39 mellom Helleland og Skjebadalen lastebilsjåførenes store skrekk. Vegen var smal og bratt og vanskelig å ta seg seg fram på, ikke minst på grunn av en bru over Sørlandsbanen. Vegen gikk i en vinkel på nesten 90 grader like ved det ene landkaret.

Utbedringen ble delt i to entrepriser. T Stangeland Maskin fikk begge kontraktene. Den siste entreprisen omfatter en 650 meter lang strekning. Da kontrakten ble underskrevet i november i fjor, var den på 44,716 millioner kroner.

Den nye brua over jernbanen inngår i den siste entreprisen. Den har en lengde på 89 meter fordelt på tre spenn. Midtspennet er 42,5 meter langt, sidespennene er 25,5 og 21 meter.

Statens vegvesen har prosjektert brua i egenregi. Øvrig prosjektering er utført av AnkoNova. De totale omkostningene for prosjektet er beregnet til 103 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.