NETTARKIV

Julegaver for herr ingeniør m/ frue

3. jan. 2002 - 14:59

Årsrevyen

Jeg har ofte tenkt at Teknisk Ukeblad er skrevet for menn, uten at jeg helt har klart å konkretisere dette. Da jeg leste TU 45/01 var jeg overhodet ikke usikker. Teknisk Ukeblad er skrevet for ingeniører - og det er jo menn!

På sidene 50-51 kan man nemlig få noen tips om julegaver for ingeniøren, det vil si gavene til du, du, deg og deg igjen. Mange gode tips i metallic design og med opptil flere elektroniske detaljer. Og så gaven til Henne, da. Det svake kjønn: En Samsung mobiltelefon, rød, liten og feminin med innlagt funksjoner for å tekkes kvinnen - BodyMassIndex-kalkulator, kalorikalkulator og eggløsningsoversikt. Akkurat det alle kvinner trenger. (Kan man forresten bruke telefonen til å ringe med? Vi er jo så glade i å skravle.) Ikke et ord om tekniske spesifikasjoner, ikke en eneste fysisk enhetsbetegnelse. Som skapt for det svake kjønn.

Jeg lette og lette etter satiren i oppslaget - her må det da være noe humoristisk bak?! Men etter flere minutters tekstanalyse kunne jeg ikke finne noe som liknet ironi noen av de andre avsnittene. Derfor konkluderer jeg som leser at Teknisk Ukeblad her enten er uvitende om at det finnes mange kvinnelige ingeniører i dette landet, eller at det trengs en liten holdningsoppvask i redaksjonen.

Marte Holmemo

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.