NETTARKIV

Julegave med Opera

En CD med programvare til nytte og underholdning følger med denne utgaven av Teknisk Ukeblad. På CD-en ligger nettleseren Opera og mye annet du kan ha nytte og moro av. – Dette gjør vi for å yte service overfor leserne, og for å gjøre flere ingeniører oppmerksomme på at TU også finnes på Internett, sier Tore Stensvold, redaktør for Teknisk Ukeblads nettsted tekblad.no.

Etter avtale med Opera Software distribueres den nye nettleseren Opera 5.0 til bladets 89.000 abonnenter. – Vi gjør dette for at folk med teknisk bakgrunn i Norge skal bli kjent med nettleserens muligheter. Det er viktig at vi får aksept på hjemmemarkedet, sier distribusjonssjef ved Opera Software, Jakob Snilsberg.

Teknologisk startside

Etter å ha installert denne julegaven, blir tekblad.no automatisk lagt inn som startside. Du får også med en rekke lenker til nyttige teknologiske nettsteder som bokmerker.

TUs nettjeneste har en utfyllende rolle i forhold til papirutgaven. I tillegg til daglige nyheter, produktnytt og en rekke andre tilbud, legges alle utgaver av Teknisk Ukeblad ut på tekblad.no. Der kan du søke gratis i alle artikler som er publisert fra mai 1996 til i dag.

– Vi har konkurranser med premier en gang i måneden, og ukentlige spørreundersøkelser som er relatert til artikler i Teknisk Ukeblad. Dessuten kan du gå inn på tekjobb.no og søke i annonser på ledige ingeniørstillinger fra Teknisk Ukeblad, pluss jobbannonser som legges direkte ut på tekjobb. Vi bygger også opp nye tjenester som er nyttige for ingeniører både på jobb og ellers i hverdagen, forteller Stensvold.

Nyttig programvare

Den vedlagte CD-en inneholder gratis Internett-abonnement fra Libertysurf, hvor sikkerhetspakken Norman Antisurf følger med. GBS-Data har lagt med demoversjoner av sin egenutviklede programvareserie G-Prog, som er beregnet på byggingeniører, arkitekter og byggherrer. Programmene brukes blant annet til tekniske beregninger, anbudsøkonomi og regnskap.

En fullversjon av 2-D tegneprogrammet Autocad LT 2000i fra Techdata kan brukes i 30 dager. Programmet brukes til å konstruere bygg, hus, mekaniske konstruksjoner, elektroanlegg og VVS-opplegg, eller til å forme interiøret i hjemmet ditt. Du får også antivisrusprogrammet Norton Firewall fra Symantech, BI fjernundervisnings kurskatalog, en oversikt over standarder fra Norges Standardiseringsforbund, og programvare fra Norsk Teknologisenter og Beijer Electronics.

Familiemoro

Videre kan du ved hjelp av CD-en kose deg med en demo av reisespillet Globetrotter fra Visionpark. Globetrotter kom på markedet i november, og har fått gode kritikker. – Ved å sende en demo til norske ingeniører, håper vi at spillet får et nytt publikum og blir bedre kjent, sier Kjersti Løken fra Visionpark.

Operas nettlesere tar svært lite plass på harddisken og stiller små krav til PC-ens minnekapasitet og ytelse. Dessuten er den hurtig og har en del nyttige funksjoner, som muligheten til å zoome inn og ut. En enkel og rask e-posttjener og chat-modul følger også med programvaren som deles ut.Du kan laste ned den programvaren du ønsker fra CD-en. Hvis du ikke har plass på harddisken, kan du kjøre programmene direkte fra CD-en.

Les mer om: