NYHETSBREV

Jubileum for Rittal

Rittal, jubileumslogo
Rittal, jubileumslogo Bilde: Rittal
25. nov. 2015 - 02:12

Rittal AS startet virksomheten i Kongeveien 49 på Sofiemyr med kontor, infosenter og lager. Etter en meget positiv utvikling siden starten, ble lokalene for små. I 1994 flyttet selskapet inn i nye og større lokaler på Luhrtoppen i Lørenskog med stort demorom, mulighet for ulike seminarer og kundearrangementer, og i tillegg flere varer direkte fra lager til våre kunder.

Kvalifiserte medarbeidere

Denne satsingen og investering i godt kvalifiserte medarbeidere, var i tråd med strategien som var lagt for ytterligere vekst i markedet, skriver selskapet i en pressemelding om jubileet.

Rittal styrket sin markedsposisjon ytterligere i årene som gikk, og etter 13 år på Lørenskog flyttet Rittal i 2007 inn i eget moderne bygg på Regnbuen industriområde på Langhus, med over 30 medarbeidere, eget verksted og lager.

Skandinavisk samarbeid

I 2011 innledet Rittal Norge, Sverige og Danmark et skandinavisk samarbeid om sentralisert lager og serviceverksted i Ängelholm, Sverige. Det førte etter hvert til at eget bygg ble solgt og Rittal flyttet inn i nye kontorlokaler i Vestveien 18 i Ski, med 21 godt kvalifiserte medarbeidere. Her tilbyr vi teknisk ekspertise og kundesupport, og i tillegg finnes det regionselgere som besøker kunder i hele Norge.

Les: IBM og Rittal i allianse

Fra standardiserte skap til «Rittal – The System»

I 1961 begynte Rittal serieproduksjon av skap for elektriske styringer i en rekke standardstørrelser. Konseptet ble raskt landsdekkende da en ledende tysk bilprodusent spesifiserte Rittal skap som standard i 1971. Industriell automasjon førte til en utvidelse av Rittals produktportefølje. Selskapet etablerte seg også innenfor områdene klimakontroll, strømdistribusjon og IT-infrastruktur.

Milepæler inkluderer oppfinnelsen av PS4000-systemet i 1985 samt kjøleenheter med CFC-frie kjølemedier. I 1999 satte Rittal ny standard med TS 8 rekkeskapssystemet. I dag er det mer enn 10 millioner av disse multiskapene i bruk. Kjøleløsningen Blue e+, som ble lansert på HMI messen i Hannover 2015, en revolusjon innen energieffektivitet gjennom innovativ hybridteknologi, vil bidra til å sette en ny standard for kjøleløsninger. Dette danner grunnlaget for «Rittal – The System», et modulært system av koordinerte produktløsninger, engineeringsverktøy og service.

Verdensomspennende

I de senere årene har Rittal satset sterkere på IT og tilbyr løsninger som inkluderer alt fra rack, kjøling og overvåking til sikkerhetsløsninger. Selskapet tilbyr også modulære og standardiserte RiMatrix S datasenterløsninger. Disse leveres bl.a. ferdig i containere til Lefdal Mine Datacenter.

Rittal ble grunnlagt i 1961 og har 10 produksjonssteder, 63 datterselskaper og over 40 agenturer over hele verden. Med over 10.000 medarbeidere er Rittal International det største selskapet i Friedhelm Loh Group.

Rittal Scandinavia er representert i Sverige, Danmark og Norge med 150 ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.